10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Nova komisija nastaviće tendersku proceduru za prodaju akcija Instituta ”Dr Simo Milošević”

Institut Igalo Ljilja Nikezić
Institut Igalo Ljilja Nikezić

Nova komisija nastaviće tendersku proceduru za prodaju akcija Instituta ”Dr Simo Milošević”, saopšteno je nakon sjednice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte na kojoj je konstatovano da je tender za prodaju oko 56 odsto akcija Instituta proglašen neuspjelim.

Kako je saopšteno iz Vlade, drugoj sjednici Savjeta koja je održana danas predsjedavao je Dritan Abazović.

Navodi se da se Savjet upoznao sa presudom Upravnog suda kojom je poništeno rješenje Savjeta povodom tendera za prodaju akcija Instituta.

“Osporenim rješenjem odbijen je prigovor tužilaca, Konzorcijuma Philibert i Vile Oliva, izjavljen protiv odluke tenderske komisije za privatizaciju kojom je tender za prodaju 56,4806 odsto akcijskog kapitala u Institutu proglašen neuspjelim”, kaže se u saopštenju.

Postupajući u skladu sa presudom, Savjet je, kako se dodaje, zaključio da se formira tenderska komisija koja će nastaviti ranije započetu tendersku proceduru.

Navodi se da je posebno naglašena potreba da se sve neophodne aktivnosti sprovedu u najkraćem roku, imajući u vidu složenost naslijeđenih problema sa kojima se Institut trenutno suočava, ali i njegov značaj kako za pružanje specifičnih zdravstvenih usluga, tako i za unapređenje turističke ponude na lokalnom i nacionalnom nivou.

“Ocijenjeno je da u nastavku tenderskog postupka prioritet mora biti da se sačuva osnovna djelatnost ove renomirane medicinske ustanove”, navodi se u saopštenju.

Izvor:MINA
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije