11 C
Kotor

Slušaj online radio

Strava u Francuskoj: Tražitelj azila nožem napao djecu, troje kritično

Nakon napada u Annecyju, gradu u francuskim Alpama, Foto: Florent Pecchio/L’essor Savoyard/Reuters

Četvero djece i dvije odrasle osobe izbodeni su nožem u strašnom napadu u parku u Annecyju, gradu u francuskim Alpama. Dvoje djece životno je ugroženo. Djeca su u dobi od dvije do tri godine. Napao ih je 31-godišnji Sirijac, tražitelj azila. Za njim su najprije krenuli građani, na kraju ga je svladala policija.

Tridesetjednogodišnji muškarac iznenada je ušao u park i počeo nožem napadati malu djecu. Neka od njih bila su u kolicima. Dvoje umirovljenika koji su mu se našli na putu također je izbodeno. Dramatične trenutke iz prve je ruke vidio i slučajni prolaznik – nogometašAnthony Le Tallec koji trenutačno igra za Annecy.

– Vidio sam čovjeka ispred sebe. Na travi. Policajci su 5 do 10 metara iza njega i ne mogu ga uhvatiti. Ja sam se maknuo s puta i vidio kako ide prema ljudima koje je napao. Jednom je ubo starijeg čovjeka. Policajci nisu uspjeli doći na vrijeme, rekao je o napadu.

Park u kojem se napad dogodio popularan je među turistima i svima koji žele prošetati s malom djecom.

– On je Sirijac koji u Švedskoj već deset godina ima status izbjeglice. Tražio je azil u Francuskoj, ali to je besmisleno jer već ima status izbjeglice. Dakle, on je izolirani pojedinac iz Sirije. Kontaktirali smo sa svim pravosudnim i obavještajnim službama u ostalim europskim zemljama i šire. Taj čovjek nema kazneni dosje, nije poznat obavještajnim službama i nema psihijatrijski karton, istaknula je francuska premijerka Elisabeth Borne.

Napadač je u Švedskoj ostavio suprugu i trogodišnju kćer. Kada je zatražio izbjeglički status u Francuskoj, u prijavi je napisao da je sirijski kršćanin. Svjedoci kažu da je tijekom napada izvikivao ime Isusa Krista.

Motiv napada se istražuje, ali za sada nije utvrđeno da je uhapšeni bio povezan s terorističkim skupinama. Djeca su u dobi od oko tri godine, rekli su u policiji.

Izvor:HRT-Hina

Najčitanije