10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Stripovi ne padaju u zaborav: Drugi dan 16. Hercegnovskog strip festivala posvećen crtanju, berzi i muzičkom programu

HSF 2022.

Drugi dan 16. izdanja jedinog komikona u Crnoj Gori, Hercegnovskog strip festivala, počeo je interesantnim programom. Od 11 sati, na Trgu Nikole Đurkovića, ljubitelji devete umjetnosti imali su priliku da učestvuju na radionicama crtanja stripova, kao i da od najvećih strip umjetnika dobiju zanimljive crteže inspirisane likovima najpopularnijih superheroja, kao i ostalih motiva.

Crtanje na majicama, berza raznih strip časopisa i domaćeg štiva, oduševili su posjetioce, koji su istovremeno uživali u muzičkog programu ,,DOS”.

HSF 2022.

Među istaknutim imenima, posebnu pažnju privukli su internacionalni gosti festivala. Sara Burini, Glen Fabri i Vilijam Simson, nijesu krili oduševljenje što imaju priliku da učestvuju na jedinstvenoj hercegnovskoj manifestaciji.

,,Iskreno, smatram da je ovo najbolji festival na kojem sam bila. Za njega sam saznala na osnovu fotografija i jednostavno sam odlučila da dođem. Djeca najviše traže da im nacrtam njihove omiljene manga i anime likove, i zaista uživam crtajući taj stil,” kazala je animatorka iz Kelna Burini.

HSF 2022.

Za Glena Fabrija, Hercegnovski strip festival nije nepoznanica.

Glen Fabri_

,,Bio sam prije nekoliko godina, prije kovida i bilo je fatastično. Ponovo sam se vratio i dalje je fantastično. Prošetali smo gradom, provozali su nas brodom. Sjajano je,” poručio je Fabri.

Sa njim je bio saglasan i kolega, a ujedno i kreator svjetskog televizijskog serijala ,,Igra prijestola”, Vilijam Simson.

“Ovo je jedan od mojih omiljenih strip festivala. Kada su me pitali da li želim ponovo da se vratim, odmah sam pristao. Najviše sam danas crtao Betmena. Fascinantno je da likovi koji su godinama prisutni i dalje uzbuđuju razne generacije,” zaključio je Simson.

Vilijam Simson

Hercegnovski strip festival trajaće do 7. septembra, a za mnogobrojne goste i posjetioce pripremljen je raznoliki edukativno-zabavni program.

Najčitanije