20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Stop krivolovu – građani Boke aktivno učestvuju u akciji…

Stop krivolovu – vrše

Na veliki broj prijava građana ali i višemjesečnih zahtjeva ribolovaca, ribara i mještana Boke Kotorske, juče je  sprovedena još jedna akcija uklanjanja nelegalnog i neobilježenog ribolovnog alata i u reonu Kotora, Perasta, Risna, Morinja do brodogradilišta Bijela.

Jaka bura u prethodnih nekoliko dana koja je i danas pravila velike probleme ekipi koja je akciju sprovodila, vjerovatno je razlog što mreža nije bilo koliko ih inače ima, ali je zato uklonjena znatna količina drugog nelegealnog ribolovnog alata, sopštavaju iz Stopa krivolovu.

Uprkos jako teškim uslovima na moru, “združeni tim” koji su sačinjavali komandir i tri pripadnika Jedinice patrolnih brodova i čamaca Herceg Novi, inspektor za ribarstvo i dva člana akcije Stop krivolovu, je ipak prečešljao navedene terene i iz mora izvadio 19 vrša i 3 samolovke.

– Veliko hvala učesnicima današnje akcije, što na trudu, što na angažovanosti, ali najviše na istrajnosti koju iz nedelje u nedelju pokazuju, istrajnosti da se sve dogovoreno Akcionim planom MPRR sprovede u djelo – da zajedničkim snagama (kako to sastav ove ekipe i pokazuje) ,dođemo do cilja koji smo prije dve godine zacrtali, i koji je uredbom podržala Vlada Crne Gore. Ponosni smo na sve  urađeno do sada, posebno na tu spregu građana i nadležnih kazali su nam iz Stopa krivolovu.

Stop krivolovu – vrše

Ove akcije će dobijati na intenzitetu, obavljaće se i na drugim delovima obale, zato molimo sve, da svoj alat uvedu u legalne tokove,da se i ne pokušava bilo kakav vid ribolova ili podvodnih aktivnosti bez potrebnih dozvola, poručuju iz neformalne grupe sportskih ribolovaca i ljubitelja prirode Crne Gore.

Sve nedoumice oko toga šta je od alata legalno i kako ga pravilno postaviti, kao i prava i obaveze koje nosilac bilo koje ribolovne dozvole ima,lako se mogu rešiti upitom klubovima u kojima ste članovi, a popis klubova i njihovi kontakti se nalaze na sajtu Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore http://www.ssrm-cg.com/

Najčitanije