21 C
Kotor

Slušaj online radio

Studenti Muzičke akademije sa Cetinja nastupili na KotorArtu

kotorart talenti 0

U okviru serijala koncerata KotorArt talenti u utorak je u Crkvi sv. Duha u Kotoru održan koncert najboljih studenata Muzičke akademije sa Cetinja, koje na svoj prepoznatljiv način podržava Međunarodni festival KotorArt Don Brankovi dani muzike,

Predstavili su se violinistkinja Ivana Dendić, iz klase profesora Vujadina Krivokapića sa kompozicijom “A la Albeniz” Rodiona Ščedrina, trubač Vuk Kuč, klasa profesora Nikole Mijajlovića, koji je izveo prvi stav “Koncerta u Es duru” Johana Nepomuka Humela, flautistkinja Marija Sinđić, klasa profesorke Marije Đurđević Ilić, odsviravši “Karneval u Veneciji” Đulija Bričaldija, pijanistkinja Sofia Jović, iz klase profesora Bojana Martinovića, izvodeći prvi stav “Sonate za klavir u be-molu, op.35” Frederika Šopena, kao i Joko Mićković, harmonika, iz klase profesora Predraga Jankovića koji je izveo izbor iz “Slike vremena koja prolaze” Antolija Kusjakova.

Klavirski saradnik je bio profesor Oleksej Molčanov, dugogodišnji profesor i čest gost festivala KotorArt. Na ovogodišnjem festivalu, profesor Molčanov predstaviće se i solističkim koncertom, u petak, 21. jula, u Crkvi sv. Duha, a na programu će se naći djela Mocarta i Šopena.

Prisutnima se obratila mr Nataša Popović, prodekanica za nastavu, vanredna profesorka kamerne muzike na MA Cetinje, koja se zahvalila studentima na predanom radu, publici na prisustvu i podršci, kao i KotorArtu na gostoprimstvu, višegodišnjoj saradnji i pozivu da i mladi budu dio festivala koji je domaćin i svjetskim umjetnicima.

Glavni sponzor serijala KotorArt talenti, partner i dugogodišnji prijatelj festivala je agencija za luksuzne nekretnine, Montenegro Sotheby’s Realty a u okviru ovog važnog segmenta festivala imaćemo priliku slušati još i solističke koncerte istaknutih mladih studenata, violinistkinje Dee Nicaj i violončeliste Sarija Šaćirija.

Najčitanije