13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Studenti umjetnosti Državnog univerziteta New York izučavati će CG u H.Novom

Herceg-Novi Foto Miro Marušić Boka News
Herceg-Novi Foto Miro Marušić Boka News

Studenti umjetnosti Državnog univerziteta New York od juna naredne godine imaće mogućnost boravka u Herceg Novom i izučavanja istorije i umjetnosti Crne Gore.

Novi program je najavljen kao rezultat saradnje Bingamton univerziteta Državnog univerziteta New Yorka, Herceg Novog i projekta „Herceg Novi- Evropska prijestonica kulture 2021.“ i objavljen na sajtu tog univerziteta.

“Za studente umjetnosti Državnog univerziteta New Yorka program je otvoren od juna 2017. Oni će imati priliku da borave u Herceg Novom, upoznaju grad, Boku Kotorsku i Crnu Goru i izučavaju istoriju i umjetnost naše zemlje. Bingamton univerzitet Državnog univerziteta New Yorka i Herceg Novi spremni su da nakon ovog, inicijalnog programa razvijaju i druge programe u skladu sa zajedničkim interesima”, naglasili su iz Opštine Herceg Novi.

Projekat  „Herceg Novi – Evropska prijestonica kulture 2021.” pokrenuo je u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i Vladom Crne Gore kapitalni edukativni projekat u oblasti kulture i umjetnosti – kroz proces osnivanja Srednje muzičke škole, Škole vizuelnih umjetnosti, programe dodatne edukacije u osnovnim i srednjim školama.

 

Najčitanije