18.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Stvoren podvodni park u Libanonskom moru

lebanon

Deset tenkova i vojnih vozila potopljeno je na Mediteranu s namjerom stvaranja podvodnog parka koji će postati turistička atrakcija za ljubitelje ronjenja.

Libanonska naftna kompanija potopila je proteklog vikenda deset tenkova i vojnih vozila na obali Sidona, južno od Bejruta, na Mediteranu, neobičnu inicijativu za privlačenje entuzijasta u ronjenju.

Tri kilometra od obale divovska dizalica, transportirana brodom, spustila je vojna vozila u more, s ciljem stvaranja “podvodnog parka”, izjavio je AFP.

Projekt je promovirala lokalna nevladina udruga “Prijatelji sidonske obale”, u suradnji s lokalnom vladom, a cilj im je privući ronioce i razviti turizam.

“Ovo će biti raj za ronioce i mjesto na kojem će se razviti podvodna flora”, rekao je član udruge Kamel Kozbar. On vjeruje da će se neke alge dobro prihvatiti za vojna vozila i stvoriti podvodni raj u kojem će uživati ronioci.

Možda namjerno ili slučajno, spremnici s oružjem postavljeni su tako da su usmjereni prema Izraelu. Mali detalj “u solidarnosti s palestinskim narodom”, objašnjava Kozbar.

Izrael i Libanon su tehnički u ratu. Obje su zemlje suočene u brojnim sukobima tijekom posljednjih nekoliko godina i sjećanje na izraelske invazije na jugu Libanona 1978. i 2000. ostaje.

Najčitanije