16.8 C
Kotor

Slušaj online radio

„Stvorenja iz mora“ će krasiti šetalište Pine

Pažnju i znatiželju brojnih građana koji su šetali ovog vikenda duž gradske rive Pine izazvao je mladi tivatski slikar Vladimir Jovićević koji je oslikavao ormarić-sandučić za struju smješten na zelenom pojasu duž šetališta.

„U toku je jedan interesantan projekat oslikavanja ormarića-sandučića za struju duž šetališta, u organizaciji TO Tivat. Dakle, radimo oplemenjivanje prostora i nadamo se da će izazvati pažnju posjetilaca i turista. Očekujem da će radovi imati interaktivnu ulogu, pa će se  posjetioci uz njih i fotografisati“, kaže Jovićević.

Jovićević oslikavanje ormarića Pine – Tivat – foto Boka News

Uz najmlađu publiku i brojna pitanja o izabranim motivima, umjetnik nam je kazao:

„Zajednička odluka je bila da motivi budu „stvorenja iz mora“ i tako ostanemo u nekoj primorskoj, mediteranskoj tematici. Planirano je oslikavanje šest ovakvih sandučića. Nadam se da ćemo na ovaj način probuditi street art (uličnu umjetnost) koja može biti jako interesantna kao u nekim velikim gradovima poput Rima, Firence…

Jovićević oslikavanje ormarića Pine – Tivat – foto Boka News

Ovakvi sadržaji su interesantni i izazivaju pažnju posjetilaca, čine grad zanimljivijim. Tivat ima nekoliko lokacija za oslikavanje murala. Vidjećemo kako će naši sugrađani i posjetioci ovo prihvatiti i na osnovu toga možemo planirati i neke druge slične akcije“ – kazao nam je Jovićević.

Direktorica TO Tivat Danica Banjević kazala nam je da projekat TransformaTivat ima za cilj da ormariće za struju prikaže kao prazna platna prepuna kreativnih prilika koja pozivaju na umjetnički izražaj u kojem će svi uživati.

“Oslikani od strane lokalnih umjetnika, ormarići koji se nalaze na potezu od rive Pine do Kalimanja, imaju za cilj da uljepšaju grad i poboljšaju urbani pejzaž Tivta. Umjetnici uključeni u projekat su Jana Farkaš, Zoran Kruta, Tanja Nikolić, Vladimir Jovićevć, Iva Čelanović i Hana Mirkov, koja će ormarić oslikati naknadno. Građani i posjetioci Tivta će moći uživati u radovima umjetnika od utorka, 17. novembra 2020. TO Tivat će za ovaj projekat publikovati i info letak sa opisom svih radova. Inače, ovo je poklon umjetnika gradu a TO Tivat je donirala potrebni materijal za oslikavanje” – kazala je Banjević.

Izvor:M.M.

Najčitanije