10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Sunčane skale 2015.

Sunčane skale 2015.
Sunčane skale 2015.

Tradicionalni muzički festival koji se održava dvadeste godina u Herceg – Novom „Sunčane skale“, održati će se 29. i 30. juna na Kanli Kuli.

Ove godine prve večeri Festivala publici će se predstaviti buduće zvijezde muzičke scene. Veče koje se u skladu sa tim zove “Nove zvijezde” godinama unazad promovisalo je znatan broj danas velikih imena naše zabavne muzike (Nataša Beklavac, Danijel Đokić, D&D, Marijana Zlopaša, No name, Pero Stefanović, Bojan Marović, Emina Jahović, Aleksandra Bučevac, Ivana Popović, Betty Boop, Milena Vučić, Lejla Hot i dr)

Drugo, Revijalno veče je zamišljeno da bude svojevrsna kruna dvodecenijskog trajanja Sunčanih skala, festivala koji je izrastao u najvažniju regionalnu manifestaciju pop žanra.

Dvije decenije hitova Skala, sigurni smo ući će u istoriju pop muzike, u koju su se trajno ugradili izvođači poput Tošeta Proeskog, Željka Joksimovića, Vlada Georgijeva, Nine Badrić, Karoline Gočeve, Ivane Banfić i dr.

I dok će prvo veče biti izbor za novu zvijezdu, završnica festivala biće revijalnog karaktera, i u okviru nje nove singlove će predstaviti Sergej Ćetković, Knez, Bojan Marović, Milena Vučić, Aleksandra Bučevac, Vlado Georgiev, Željko Joksimović, Jelena Tomašević, Goca Tržan, Romana, Boris Novković, Ivana Banfić, Goran Karan, Željko Vasić, Marija Šerifović, Rebeka Dremelj, Boris Režak, Joce Panov, Aleksandar Belov, kao i grupe Zana, Amadeus i Colonia.

Sunčane skale 2015 - Revijalno veče
Sunčane skale 2015 – Revijalno veče

“Svi će izvoditi nove numere, jer neki od njih su davno bili na Skalama i produkcijski njihove pjesme ne bi mogle da se mjere sa ovima novijeg datuma. Mi ćemo ih sa posebnim džinglovima sa Skala predstavljati prije izvedbe numere. Većina bi pristala i da se takmiči. Međutim, i to što su došli na ovaj način pokazuje da uvažavaju to što su na neki način svi otpočeli ili imali uspjeh na Skalama. Niko od njih nije imao posebne uslove i svi su se zahvalili što smo ih se sjetili.

Revijalno je veče jer je jubilej – dvadeset godina Skala i ideja je da se prisjetimo onih pjevača koji su tokom svih ovih godina bili naši gosti. Programski, nikad ne bismo radili revijalni festival jer to onda nije festival u pravom smislu riječi. Festival je jedino ako izvode nove kompozicije. Ako budemo i dalje radili festival, Skale će naredne godine biti opet takmičarskog karaktera“ , rekao je Slobodan Bučevac, direktor festivala.

Najčitanije