24 C
Kotor

Slušaj online radio

Suvlasnik Pomorskog saobraćaja imao okršaj sa policijom na aerodromu Tivat

Aerodrom Tivat – foto Boka News

Izvršni direktor Pomorskog saobraćaja i suvlasnik te kompanije, podgorički biznismen Dejan Ban napravio je incident prije par dana na aerodromu Tivat. On je kako nezvanično saznajemo svojim automobilom „mercedes“ došao pred terminalnu zgradu aerodroma i zaustavio se na mjestu gdje je saobraćajnom signalizacijom izričitio zabranjeno zaustavljenje i zadržavanje automobila. Jedan od uniformisanih policajaca koji je bio na dužnosti na aerodromu, prišao mu je i opomenuo ga da tu ne smije parkirati vozilo i naloži mu da ga ukloni, na što je vidno revoltirani Ban prvo verbalno, a onda i fizički nasrnuo na policajca kojeg je prema tvrdnjama svjedoka, i ošamario. Kolege napadnutog policajca su biznismena zbog toga odmah uhapsili.

„Tačno je da se na Aerodrom u Tivat desio događaj u kojem je građanin D.B. nasrnuo na policijskog službenika i zadao mu udarac, nakon što nije postupio po naređenju policjiskog službenika da ukloni vozilo sa mjesta na kojem nije dozvoljeno parkiranje. D.B. je lišen slobode i predat službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Nakon konsultacija sa tužiocem protiv D.B. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.”- saopšteno nam je iz PR službe Uprave policije.

Prema nezvaničnim saznanjima,dežurni tužilac u ODT Kotor je saslušao Bana i ocijenio da nema potrebe za njegovim zadržavanjem u pritvoru, nakon čega je biznismena pustio da se u daljem toku postupka brani sa slobode.

Braća Dejan i Dušan Ban važe za osobe bliske lideru DPS i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću sa kojim je jedan od njih i u kumovskim odnosima. „Pomorski saobraćaj“, firma koja ima monopol na jedinoj trajektnoj liniji u državi, je već 15  godina u većinskom vlasništvu braće Ban. Oni su 2004. tada državnu firmu koja je bila u većinskom vlasništvu Fonda PIO i svojom zaradom dopunjavala hronično deficitarni crnogorski penzioni fond, po odluci Savjeta za privatizaciju, dobili bez javnog tendera, kupovinom državnih akcija na berzi. Za to je firma Prohouse u kojoj su braća Ban sarađivala sa Željkom Mihailovićem, državi platila 1,2 miliona eura, od čega samo 680 hiljada eura u kešu,  a ostatak obveznicama stare devizne štednje koje je prethodno kupili po diskontovanim cijenama.

Izvor:S.L.

Najčitanije