35 C
Kotor

Slušaj online radio

Sve prednosti Hercegovine na jednom mjestu – Predstavljena veb platforma za digitalne nomade (VIDEO)

Mostar – Sarajevo – Foto: Mustafa Öztürk – Anadolu Agency

Veb platforma namijenjena digitalnim nomadima koji žele neko vrijeme provesti u Hercegovini, a koja je razvijena kroz projekt RECOOPER sufinanciran sredstvima Evropske unije i Vlade SR Njemačke, ugledala je svjetlo dana.

Od logističkih informacija, korisnih linkova pa sve do prirodnih ljepota i društvenih sadržaja, ova platforma pruža jedinstven pregled svega što digitalni nomadi mogu pronaći ili očekivati u Hercegovini. Ona olakšava jedan od najvećih izazova s kojima se digitalni nomadi susreću na novim lokacijama – nudi im preporuke, sugestije i savjete stvarajući idealan temelj za samostalno istraživanje regije.Veb platformu prati i promotivni video kojim su predstavljene ključne karakteristike regije kao destinacije za digitalne nomade.

– Prirodne ljepote, kulturne znamenitosti, avanturizam, gastronomija, društveni život, zajednica i mjesta za rad samo su neki od razloga zbog kojih digitalni nomadi biraju Hercegovinu kao jednu od svojih destinacija. Za potpuni učinak i privlačenje digitalnih nomada potreban je zajednički rad svih aktera. Zato, pričajte, dijelite, predstavljajte – vrijeme ove regije tek dolazi, a digitalnim nomadima, bez sumnje, ima puno toga za ponuditi – istaknuto je.

Mostar – foto Boka News

Work’n’Sunshine – slogan je kojim Hercegovina opisana, a u čiju istinitost se svakodnevno mogu uvjeriti kako digitalni nomadi, tako i drugi koji provode svoje vrijeme u Hercegovini.

Projekt RECOOPER zajednički implementiraju Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park. RECOOPER je dio šireg projekta EU4BusinessRecovery, kroz koji Europska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Projekt EU4BusinessRecovery je vrijedan 13,7 mil EUR, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 mil EUR) i Savezna Republika Njemačka (700.000 eura). Provode ga GIZ, ILO i UNDP.

Izvor:eKapija

Najčitanije