10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Sve spremno za Međunarodnu brdsku auto trku Podi Meridian 2023.

AMSK Podi – foto

Međunarodna brdska auto trka Podi Meridian 2023. će se osmi put održati u Podima, Herceg Novi, ovog vikenda, organizatori poručuju da je sve spremno za spektakl.

U nedjelju će “MBAT Podi Meridian 2023” ugostiti oko 100 automobilista iz Crne Gore, BiH, Srbije, Albanije, Makedonije, kao i zemalja EU Hrvatske, Mađarske i Italije.

Mađu njima su i automobilsti iz samog vrha ovog sporta kao što su Laslo Sas iz Mađarske i prošlogodišnji šampion Evrope, Vasilije Jakšić.

Na Podima će se MBAT Podi Meridian 2023. i Kup voziti na stazi dugačkoj 4.465m.

Direktor trke je Božidar – Boško Radović istakao je da je sve spremno za MBAT i da se očekuje da će sve proteći u najboljem redu.

“Sve je spremno za predstojeći vikend. Staza je u potpunosti prilagođena svim pravilima i standardima, a sve u cilju sigurnosti i bezbjednost takmičara, ali i publike. Staza će ove godine prvi put cijelom dužinom biti ozvučena, tako da će posjetioci, zaljubljenici u ovaj sport moći da čuju komentatore i budu upoznati sa svim dešavanjima u toku trke”, naglasio je Radović.

Ove godine boks za vozila i takmičare se nalazi u Meljinama, što je olakšavajuća okolnost za takmičare.

“Nova lokacija boksa je u blizini starta, tako da je i to dodatna olakšica za naše vozače, pored samog prostora koji je natkriven i u potpunosti zatvoren i time bezbjedan i adekvatan za vozila takmičara”, rekao je Radović.

Na ovoj trci će se prvi put organizovati i takmičenje “oldtajmer-a” što samo svejdoči da je organizacija ove trke iz godinu u godinu sve kvalitetnija.

AMSK Podi – foto

Radović je istakao da su tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani za subotu od 15 do 19 sati, dok će se vanredni pregled i verifikacija obaviti u subotu od 8 do 9 sati.

Tokom sportskog događaja u subotu 30.septembar i nedelju, 1. oktobar biti zabranjen saobraćaj od kružnog toka u Meljinama do Kamenog, od 9 do 18 sati, dok će između obje trke tokom oba dana biti omogućeno saobraćanje na toj dionici.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije