7 C
Kotor

Slušaj online radio

Njeguška trpeza danas na Njegušima

Njeguška trpeza

Tradicionalna turističko-gastronomska manifestacija “Njeguška trpeza” biće 18. put održana danas, subota, 30. septembra, od 16 sati na Njegušima.

Proizvođači domaćih specijaliteta- sira, pršuta, raznih slanih i slatkih delicija, imaće priliku da se predstave gostima, turistima i ljubiteljima tradicije, koji će pod Lovćenom moći da uživaju u zdravoj domaćoj hrani, na planinskom zraku u prirodnom ambijentu jedinstvene ljepote.

Budući da mnogo Njeguša živi na Primorju, na relaciji planina-more, ovu manifestaciju rado posjećuju i žitelji Tivta i Kotora.

U muzičko-zabavnom programu “Njeguške trpeze” nastupiće guslar i diplar Stevan Čavor, KUD Njegoš, Igor Đurović, te Forte bend.

Organizatori manifestacije su Turistička organizacija, Prijestonica Cetinje i Udruženje njeguških specijaliteta.

Potsjećamo, prva manifestacija “Njeguška trpeza” je održana 2004. godine po ideji i na inicijativu Lazara Božovića iz Tivta, istaknutog društvenog poslenika porijeklom sa Njuguša, koga su podržali članovi Udruženja proizvođača njeguških specijaliteta i Mjesna zajednica Njeguši, a u saradnji sa pjevačem (pok.) Ljubom Ševaljevićem, koji je okupio svoje prijatelje iz muzičke branše.

Manifestacija je održavana redovno, osim dvije godine u vrijeme pandemije “korone”. Ove godine organizaciju je po prvi put preuzela ekipa iz Prijestonice Cetinje.

/M.D.P./

Najčitanije