8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečana proslava 75 godina Jadrolinije održat će se u Zadru

Jadrolinija – Božidar Vukičević/HANZA MEDIA

Iako je sjedište Jadrolinije u Rijeci, državni brodar će u Zadru 5. decembra imati završnu svečanost obilježavanja 75 godina postojanja uoči blagdana sv. Nikole i Dana pomorstva u organizaciji Ministarstva mora.

Zadar je opet izabran za mjesto središnje proslave. Glavni gost direktoru Jadrolinije Davidu Sopti bit će premijer Andrej Plenković.

Proslava će se, kako doznaje portal 057info, održati na brodu Marko Polo – jedinom koji održava međunarodne linije budući da se brod Dubrovnik prodaje. Na trajektu Zadar prije nekoliko godina održana proslava povodom obilježavanja Dana županije. Trajekt Zadar koji je kupljen i kum mu je bio tadašnji ministar Božidar Kalmeta, godinama je održavao liniju Zadar – Ancona dok ga Jadrolinija nije povukla iz Gaženice nazad u Stari Grad, a linija je ukinuta.

Ove je godine tu međunarodnu liniju iz Zadra održavao trajekt Marko Polo, paralelno sa Splitom. Zbog proslave u Zadru, Jadrolinija je oglasila izvanrednu i to zimsku liniju iz Ancone za Zadar 2. decembra.

Marko Polo ostaje u Gaženici kako bi se pripremio za veliku feštu Jadrolinije, a na redovnu liniju iz Splita za Anconu 4. prosinca uskočit će brod Dubrovnik.

Najčitanije