23.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečano otvoren 51. Praznik mimoze: Snaga cvjetnog praznika je u kreativnosti i gostoljubivosti

Praznik mimoze,  najstarija turističko-propagandna manifestacija u Crnoj Gori i regionu, sinoć je svečano otvoren u Igalu koncertom Lepe Brene   i programom u kome su učestvovale mažoretke, trombonjeri,  hercegnovska Gradska muzika i Mjesna Muzika  Djenovići .

Herceg Novi će u narednih tridesetak dana biti centar dobre zabave, kazao je otvarajući 51. Praznik mimoze predsjednik opštine Stevan Katić.

“Mimoza nastavlja da otvara prostore za nova prijateljstva i nove saradnje, širi se van granica regiona. To nam potvrđuju predstavnici brojnih ambasada i prijateljskih gradova Evrope koji su večeras naši gosti.Snaga Praznika mimoze je u kreativnosti, gostoljubivosti i otvorenosti. U to ćete se, siguran sam, svi uvjeriti”, poručio je Katić.

Nakon vatrometa, nastupa Gradske muzike i Mjesne muzike Djenovići, mažoretki i plesnog kulba Diano, svečano otvaranje  51. Praznika mimoze je zaokruženo koncertom eks jugoslovenske zvijezde Lepe Brene.

Praznik mimoze 2020. otvaranje

“Zadovoljstvo je što je danas Sveti Trifun, ili Valentinovo, ili Dan zaljubljenih. Važno je da se cijela priča svodi na to da širimo dobru i pozitivnu energiju, da se družimo, zabavljamo i da se volimo – kazala je Brena novinarima prije početka koncerta.

Danas će na hercegnovskoj rivijeri biti održana fešta od mimoze ribe i vina, a za posjetioce je pripremljeno dovoljno plantažinog vina, nikšićkog piva i prženih sardela.Svaki gost dobiće i po buket mimoze, cvijeta u čiju čast se festival organizuje. Oko podne u Djenovićima će nastupiti popularna Kaliopi.

Večeras je u Institutu Igalo  prvi Mimozin maskenbal.

Praznik mimoze trajaće do 14.marta,a pripremljeno je oko 70 sportskih, kulturnih i zabavnih programa.

Izvor:S. Kosić

Najčitanije