20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečano otvoren drugi dio šetališta na Jazu

Foto RTV Budva

Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom Crne Gore danas je svečano otvorilo drugi dio šetališta na Jazu, čiju su izgradnju podržali mještani, zakupaci kupališta. Vrijednost radova iznosi oko 215.000 eura, javlja RTV Budva.

“Ono što želim da pomenem jeste da su radovi završeni prije početka ljetnje turističke sezone, što nam je jako važno. Vrijednost radova iznosi oko 215.000 eura i da smo sa prvom fazom radova napokon uredili pozadinu plaže Jaz. Plaža Jaz je svakako jedna od najljepših plaža na primorju, a možda čak i na Jadranu i zaslužuje da pored kvalitetne usluge, takođe i mora, ima pozadinu koja je na reprezentativnom nivou. Ovo svakako neće biti jedini projekat koji ćemo realizovati u zoni kojoj upravljamo, takođe neće biti jedini koji ćemo realizovati u Opštini Budva. Očekujemo da u narednih desetak dana realizujemo projekat šetališta u Pržnu. Turizam je jedana od najznačajnihih grana u Crnoj Gori od koje direktno ili indirektno zavisi većina građana i samo kroz ovakve projekte možemo pozvati goste iz godine u godinu da nas posjete”, istakao je direktor JP Morsko dobro, Mladen Mikijelj.

Foto RTV Budva

“jako smo zadovoljni aktivnostima, kako izvođača, tako i stručnog nadzora koji su nam pomogli da se ova bitna kapitalna investcija realizuje na najbolji mogući način. Napravljena je velika razlika i iskorak u odnosu na stanje koje smo zatekli prije par mjeseci”, kazao je rukovodilac Službe za uređenje i izgradnju, Vukašin Mijatović.

Predsjednik MZ Jaz, Aleksandar Nikolić zahvalio se  JP Morsko dobro koji su, kako je kazao prepoznali ovaj projekat kao jedan od značajnijih i doprinijeli da Jaz sada izgleda ljepše i atraktivije za turiste koji dolaze kod nas, te izrazio nadu da će u budućem periodu imati još bolju saradnju”.

Foto RTV Budva

Plaža Jaz obuhvata prostor istočnog dijela Grbaljskog polja u dužini od 800 metara i prosječne širine od 50 do 70 metara. Projektom je obuhvaćeno šetalište od već postojećeg uređenog dijela do samog kraja plaže u dužini od 226 metara.

Izvor:RTV Budva

Najčitanije