13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Pozornica za mlade kuvare u hotelu The Chedi Luštica Bay

Gastro

Tokom sljedeća dva dana, 15. i 16. juna, Hotel The Chedi Luštica Bay biće domaćin tek svršenim mladim tivatskim kuvarima  koji će kulinarske vještine predstaviti na završnom ispitu pred čuvenim šefom kuhinje hotela The Chedi, Željkom Knezovićem.

The Chedi hotel, vodeći luksuzni hotel sa pet zvjezdica u Crnoj Gori, član prestižnog udruženja The Leading Hotels of The World, na ovaj način pruža podršku učenicima kulinarskog smjera JU Srednja mješovita škola „Mladost“’ iz Tivta na završnom ispitu koji podrazumijeva praktični rad i degustaciju raznovrsnih jela. Uz podršku vrhunskih kulinarskih stručnjaka, mladi naraštaji će imati priliku da pripeme lokalne specijalitete i najpoznatija jela međunarodne gastronomske ponude, a na principima zdrave mediteranske ishrane.

„Velika mi je čast što i ove godine nastavljamo tradiciju i mladim kuvarima mogu da pomognem da prikažu svoju kreativnost i umijeće u izuzetnom ambijentu glavne kuhinje The Chedi, čime im dajemo dodatnu motivaciju za rad. Baš u pravo vrijeme kada je iza nas jedan neobičan gastronomski spektakl koji smo priredili po prvi put na ovim prostorima The Kitchen party, a pred nama predstavljanje novog ljetnjeg kalendara pod nazivom „Umjetnost ukusa“,  kaže izvršni šef kuhinje hotela The Chedi, Željko Knezović.

Luštica Bay i hotel The Chedi kroz ovaj model saradnje nastavljaju podršku lokalnoj zajednici koja čini sastavni dio razvoja integrisanog naselja na obali zaliva Trašte, duž poluostrva Luštica, na samoj razmeđi budvanske rivijere i čuvene Boke Kotorske.

Luštica Bay – The Chedi

„Kroz ovaj model saradnje nastavljamo podršku lokalnoj zajednici, koja predstavlja važan dio našeg poslovanja. Nadamo se da će mladi kuvari svoj put u karijeri vidjeti u ovakvom tipu hotela, kao što već u našem timu imamo mnogo kolega baš iz naše tivatske opštine, većinu njih na visokim pozicijama.  Smatramo da je ulaganje u djecu put ka dugoročnom napretku cijele destinacije“, kaže zamjenica direktora prodaje Leonarda Dedić.

Završni ispit učenika kulinarskog smjera se održava u glavnoj kuhinji Hotela The Chedi Luštica Bay a tokom dva dana ukupno će 18 mladih kuvara steći diplomu kulinarstva upravo u svjetski poznatom hotelu iz lanca The Chedi koji se nalazi u Marina naselju Luštica Bay.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije