4 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečano otvoren Festival pozorišta za djecu, ključevi grada u rukama male Kjare

Sinoć je na Ljetnjoj pozornici u Kotoru svečano otvoren 29. Kotorski festival pozorišta za djecu. Predstavom “Na vukovom tragu” Pozorišta mladih iz Novog Sada, otpočelo je još jedno magično pozorišno iskustvo za djecu, pod sloganom Sve što raste, htjelo bi da raste.

Nasmijana lica ispunila su scenu Ljetnje pozornice do poslednjeg mjesta, a prisutnu djecu pozdravila je državna sekretarka Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, gđa Milica Kadović Đorojević ističući da je posebna radost vratiti se festivalskim dešavanjima i publici.

U narednih 12 dana djeca će tradicionalno preuzeti vlast i upravljati gradom pa je povodom toga predsjednik opštine Vladimir Jokić predao ključeve grada djevojčici Kjari Bezuidenhout. Podsjećamo da je Kjara sredinom aprila ove godine nestala na prostoru Kavča, a da je njen pronalazak uspijeh svih nas koji dokazuje da i mi odrasli možemo da budemo dobri I složni kao djeca.

1. DAN FESTIVALA – Svečana ceremonija otvaranja – 01.07.2021. – Foto: Krsto Vulović

Večeras, 2. jula će na repertoaru biti reprizirana predstava “Na vukovom tragu”  u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici, a već narednog dana, u subotu, 3. jula u 20 časova u Kulturnom centru “Nikola Đurković” imaćete priliku da pogledate premijeru predstave “(Ne)pričaj mi bajke” u koprodukciji Dramskog studija Prazan prostor, Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju i Kotorskog festivala pozorišta za djecu.

Istog dana, u 21.30 časova na Ljetnjoj pozornici imaćemo priliku da pogledamo predstavu “Robot” u produkciji David Zuazola i Unia Teatr Niemozliwy.

Drugim festivalskim danom otpočela je i Kritičarnica, škola pozorišne kritike kroz koju djeca oblikuju i šire svoje znanje o pozorišnoj umjetnosti i pozorišnoj kritici.

1. DAN FESTIVALA – Na vukovom tragu – 01.07.2021. – Foto: Krsto Vulović

Ovim se 29. izdanje Kotorskog festivala pozorišta za djecu, pod sloganom Sve što raste, htjelo bi da raste, predstavlja od 1. do 12. jula sa ukupno preko 50 programa. Okupljeni su umjetnici, izvođači i kreativci iz regiona ali i iz inostranstva koji kroz svoje kreativne pristupe i načine 29. put za redom šire, podržavaju I podstiču dječije osmijehe I maštu!

Izvor:PR KPDF

Najčitanije