13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Svečano otvorena 67. Bućarska olimpijada u Đurđevom brdu odakle je sve i počelo davne…(FOTO, VIDEO)

Tradicionalna 67. bućarska Olimpijada otvorena je u subotu u  Đurđevom brdu u organizaciji BK Brđanin.

Olimpijadu je otvorila Olivera Miškovic Vidojević sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Opštine Tivat.

Olimpijski plamen je zapalila mala Klara Bošković, potomak Krsta M. Boškovića koji je potakao ideju o organizaciji Bućarske olimpijade još davne 1952. godine.

“Srdačno vas pozdravljam u ime Opštine Tivat, Sekretarijata za društvene djelatnosti i u svoje lično ime. Zadovoljstvo nam je da je Opština Tivat i ovog puta izašla u susret najstarijoj sportsko turističkoj manifestaciji u gradu. Proglašavam tradicionalnu 67. bućarsku Olimpijadu otvorenom“, kazala je Mišković Vidojević.

Otvaranje 67. Bućarske olimpijade – Olivera Miškovic Vidojević – foto R. Stjepčević

Prisutne je pozdravio  Mato Krstović, kapiten Brđanina.

“Tu su koračali naši preci  provodili dane, družeci se i igrajuci. Ovdje su se smijali, pjevali, jedili se i vikali. Ali, doma odlazili sretni…” – rekao je između ostalog Mato Krstović.

Otvaranje 67. Bućarske olimpijade – M. Krstović foto R.Stjepćević

Otvaranju je prisustvovao veliki broj mještana i turista, kao i ambasador Hrvatake u Crnoj Gori Veselko Grubišic koji je i bacio prvu buću. Svečano otvaranje uveličalo je nastupom GPD Tivat.

Istorija ekipnog ženskog bućanja počinje da se ispisuje od 1986. godine, doajenke ženskog bućanja, Mira Vuksanović i Slavica Čelanović  sinoć su bacile počasnu buću.

Kako su nam kazali organizatori za takmičenje se prijavilo 75 ekipa.

Nakon svečanog otvaranja odigrana je revijalna partija između domaćina 67. Olimpijade,  Brđanina  i prošlogodišnjeg pobjednika Palme iz Donje Lastve.

Najčitanije