15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Sveti Leopold Bogdan Mandić stiže u Boku Kotorsku

Sveti Leopold

Sudjelujući na proslavi Dana Odjela za psihologiju Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić ekskluzivno je najavio skorašnji dolazak tijela Svetog Leopolda Bogdana Mandića od Zadra, preko Splita, Dubrovnika do njegovog rodnog Herceg-Novog u Boki Kotorskoj, prenosi Zadarski list.

On nije kazao kada bi se to moglo dogoditi, ali kako Boka News doznaje iz pouzdanih izvora ovaj veliki događaj za Boku i Herceg-Novi možemo očekivati u septembru 2017. godine.

Sveti Leopold Mandić je bio apostol ispovjedaonice i najbolji poznavatelj ljudske duše”- rekao je mons.Puljić

Mons. Puljić čestitao je Odjelu za psihologiju njihov dan, a osobito je pohvalio odluku Vijeća toga odjela da kao zaštitnika uzmu Svetog Leopolda Bogdana Mandića koji je bio „apostol ispovjedaonice i najbolji poznavatelj ljudske duše”.

– Započet ću ovu homiliju riječima s njegove beatifikacije u Rimu 1976. godine: “Tko je taj koji nas je danas ovdje okupio” – pitao se Pavao VI. u prigodi proglašenja blaženim fra Leopolda, a onda ovako opisao dragog nam sveca: “Gledaj samo kako je siromašan, jednostavan, čovječan; skroman, vedar i sabran; sav u zanosu svog unutarnjega gledanja nevidljive prisutnosti Božje! A ipak je tako prisutan, pristupačan i spreman na uslugu, pa imaš dojam da nas poznaje i čeka; kao da su mu poznate naše brige i kao da čita našu nutrinu… Pogledaj toga siromašnoga, maloga kapucina pred kojim osjećamo kako nas privlači i oduševljava!” – podsjetio je na Papine riječi.

Sveti Leopold – foto Boka News

Sveti Leopold Bogdan Mandić (Herceg-Novi, Boka Kotorska, 12. maja 1866. – Padova, 30. srpnja 1942.) svetac, kapucin, poznati ispovjednik, zagovarao je jedinstva kršćana.

Najčitanije