16 C
Kotor

Slušaj online radio

Sveti Stefan otvoren samo za turistički obilazak, ulaz 25 eura

Sveti Stefan

Iako je premijer Crne Gore Dritan Abazović u maju objavio da je postignut dogovor o otvaranju Svetog Stefana, u tom gradu-hotelu 7. jula, na dan kada je najavljeno njegovo otvaranje, nema gostiju, a restorani i drugi ugostiteljski sadržaji nisu otvoreni.

Moguće ga je jedino organizovano obići u jednoj od šest tura dnevno, za koju karta košta 25 eura po osobi. Djeca do 12 godina imaju besplatan ulaz. Broj posjetilaca po grupi je ograničen na najviše deset odraslih osoba i četvoro djece.

Ugostiteljski objekti i poslovni prostori na prilazu grad-hotelu takođe ne rade.

Nema naznaka da će se otvarati Nobu restoran iz najpoznatijeg lanaca japanske kuhinje na svijetu čiji je jedan od vlasnika Robert de Niro, a koji je na Svetom Stefanu otvoren 2016. godine.

I poznati višedecenijski brend lokalne i mediteranske kuhinje “Pod maslinom” je zatvoren.

Desna svetostefanska plaža je namijenjena gostima hotela, ali je dostupna i za sve one koji žele da plate 200 eura dnevno za plažni mobilijar – 180 eura za dvije ležaljke i suncobran, te još deset odsto za servisnu uslugu.

Plaža sa lijeve strane svetostefanske rive je kategorisana kao javno – porodično kupalište, tako da je na jednoj njenoj polovini ulaz slobodan.

Još skuplje je iznajmljivanje plažnog mobilijara na plaži hotela Miločer, koji košta 220 eura. Za sada nema propratnih ugostiteljskih sadržaja.

Kako je za Radio Slobodna Evropa saopšteno iz Javnog preduzeća Morsko dobro, koje gazduje crnogorskom obalom, Adriatic Properties je platio godišnju naknadu za zakup hotelskih plaža ukupno 77,5 hiljada eura, bez PDV-a.

Najčitanije