12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Svjetski dan turizma: Pridružite se šetnji Gornjom Lastvom!

Turistička organizacija Tivat će i ove godine obilježiti Svjetski dan turizma koji se održava 27.septembra, saopštavaju iz TO Tivat.

Tema Svjetskog dana turizma je “Rethinking Tourism”.

Kako je oporavak sektora turizma u toku, Svjetska turistička organizacija pri Ujedinjenim nacijama (UNWTO) želi da istakne priliku da razmislimo o tome kako se bavimo turizmom. To znači stavljanje ljudi i planete na prvo mjesto i okupljanje svih, od Vlada i preduzeća do lokalnih zajednica, oko zajedničke vizije za održiviji, inkluzivniji i otporniji sektor.

Turistička organizacija Tivat je prva destinacija u Crnoj Gori koja je pristupila programu Green Destinations, a selo Gornja Lastva je prethodne godine ušlo u Program unapređenja prve inicijative UNWTO “Najljepša turistička sela”.

“Imajući u vidu naše napore na daljem monitoringu i razvoju održivijeg turističkog sektora, kao i cilj da razvijamo zaleđe i selo Gornju Lastvu, ove godine proslavu Svjetskog dana turizma organizujemo u selu i to kroz niz aktivnosti u saradnji sa lokalnom zajednicom” – navodi se u saopštenju.

Gornja Lastva
Gornja Lastva – Vrmac

 

Pridružite se šetnji Gornjom Lastvom! 

Plan je sljedeći:

09:30h Polazak organizovanim prevozom iz Tivta prema Gornjoj Lastvi (polazak je predviđen sa stare autobuske stanice)

10:00h Otvaranje izložbe radova učenika Osnovne škole ,,Drago Milović“ na temu ,,Gornja Lastva, najljepše turističko selo“ uz Duo Flauta i Violina u izvođenju Brune Matijević i Nevile Klakor

11:00h Edukativna šetnja selom Gornja Lastva za turiste i sugrađane

12:00h Gastro užitak uz degustaciju tradicionalnih jela

“Pozivamo sve turiste i sugrađane da zajedno proslavimo Svjetski dan turizma. Dobrodošli!” – zaključuje se u saopštenju TO Tivat.

Za kraj, preporučujemo da pogledate video – priču naših “Lokalnih hodača”, kojom su na svoj način predstavili Gornju Lastvu.

Najčitanije