13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Svjetski dan turizma u znaku povezanosti turizma i ruralnog razvoja

Gornja Lastva – foto Vedran Ilić

Turistička organizacija Tivat obilježiti će Svjetski dan turizma u utorak, 29. septembra organizovanom posjetom ruralnom području Gornja Lastva.

Planiran je obilazak lokalnih seoskih domaćinstava i šetnja predivnim krajem, ukoliko dozvole meteorološki uslovi. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u 10 sati ispred crkve Sv. Marije u Gornjoj Lastvi i da osjete duh starih vremena i uživaju u ljepoti ruralnih predjela, poručili su iz TO Tivat.

Takođe, pozivamo sugrađane i posjetioce našeg grada da obiđu štandove sa domaćim proizvodima lokalnih proizvođača, koji će 2. i 3. oktobra (petak i subota), biti postavljeni, istim povodom, na Trgu magnolija i Trgu od kulture, a u organizaciji Sekretarijata za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat.

Za sam dizajn štandova pobrinuo se “Brand New Tivat”. Štandovi koje će lokalni proizvođači koristiti besplatno i tako plasirati i promovisati svoje proizvode, još jedna je u nizu aktivnost Sekretarijata, koja za cilj ima promociju domaćeg prozvoda i pružanje podrške proizvođačima.  Planirano je da se promocija lokalnih poljoprivrednih proizvoda, na ovaj način, održava u kontinuitetu jednom ili dva puta sedmično, u zavisnosti od interesovanja poljoprivrednih proizvođača.

Najčitanije