7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu iz usidrenog čamca od 11. do 16. oktobra

Državno prvestvo u ribolovu 2021.

56. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore biće otvereno u nedelju 10.10.2021. godine u Bijeloj. Na prvenstvu će učestvovati reprezentacije Belgije, Holanije, Hrvatske, Francuske, Irske, Italije, Luksemburga, Portugala, San Marina, Slovenije, Španije i Crne Gore. Prava je šteta što su zbog pandemije corona virusa svoje učešće otkazale reprezentacije Engleske, Velsa i Južne Afrike.

Svi učesnici biće smješteni u Iberostar hotelu Park u Bijeloj, odakle će svakog takmičarskog dana u 7:00 sati odlaziti u ribolov – borbu za što bolji pojedinačni i ekipni plasman.

Zvanični trening planiran je za ponedeljak 11.10. a takmičarski dani su utorak, srijeda i četvrtak. Inače većina reprezentacija već je stigla u Crnu Goru, da bi se što bolje upoznali sa terenima u kojima će odvijati takmičenje.

Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore izvršio je sve neophodne pripreme, kako bi i ovaj, kao i 14 predhodnih svjetskih šampionata koja su održana u Crnoj Gori, bio organizovan na najvišem nivou po strogim pravilima Međunarodne federacije za sportski ribolov na moru FIPS-M.

Najčitanije