16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

TA: Popadić izbjegao da odgovori na pitanja

Tivatska akcija

Iz Tivatske akcije odgovorili direktoru Radio Tivta saopštenjem:

Prvo, u svom odgovoru na naše saopštenje izbjegli ste da odgovorite na svako od pitanja koje smo Vam postavili. Time ste rekli više nego dovoljno – kaže se u saopštenju Tivatske akcije.

Drugo, ne možemo Vam mi dijeliti redakciju, ali Vi bi trebalo, kao direktor Javnog servisa, i te kako da dijelite novinare od „novinara“, tj. profesionalce od onih koji izigravaju PR menadžere opštinskog odbora DPS-a.

Treće, svoj autorski tekst o čitavoj aferi, koji pominjete u svom odgovoru, objavili ste tek juče ujutro. Vrlo interesantan tajming – reagujete tek kad Vam se „javilo“ da će izaći naše saopštenje koje će se baviti odnosom Radija Tivat prema aferi protivzakonitog oprosta 5,6 miliona eura.

Četvrto, kažete da ste prenijeli neki tekst Siniše Lukovića iz „Vijesti“; onaj koji detaljno govori o čitavoj aferi niste prenijeli, a izbjegli ste da odgovorite kako Vam u ovom kontekstu izgledaju članci koje je na sajtu Radija Tivat postavljala gđa Krstović.

Peto, niko iz Tivatske Akcije ne traži od Vas ni od novinara u Radiju Tivat  da budete u službi opozicije, već u službi za koju ste plaćeni od svih građana Tivta – u službi javnog interesa. Nadamo se da ne mislite, g. Popadiću, da je uloga javnog servisa samo da bude pasivni medij koji prenosi sjednice SO, saopštenja i press-konferencije političkih subjekata? Valjda bi trebalo da Radio Tivat  sam aktivno istražuje teme od krucijalne važnosti za Tivat, i da sam postavlja nezgodna pitanja onima koji odlučuju i sistematski zatiru budućnost našeg grada.

Šesto, nikakve vrhove, g. Popadiću, Vi niste dosegli, da bismo Vas mi mogli sa njih skidati. Da ste ih dosegli, ne biste čekali da mi opštinskoj vlasti postavljamo važna i vrlo neugodna pitanja, nego biste Vi to uradili. Tako bi radio pravi Javni servis, koji je dosegnuo „vrhove“. Takav Javni servis, koji bi radio istinski u opštem interesu (a ne po sistemu „niti voda niti vino“),  mnogo je moćniji kontrolor svake vlasti od bilo kojeg opozicionog subjekta. Prozivku opozicije vlast lako  prećuti, ali ne odgovoriti na pitanje novinara Javnog servisa mnogo je neprijatnija stvar.

Konačno, da se vratimo na ono najvažnije u našoj polemici – čekamo da li ćete postaviti sljedeća pitanja:

1) Predsjednici Opštine Snežani Matijević i bivšem predsjedniku Opštine Ivanu Novoselu – Zašto za protekle dvije godine nisu Portu Montenegro naplatili nijednu od davno dospjelih rata naknade za komunalije po osnovu ranije potpisanih ugovora za dvije nove zgrade?

2) Predsjednici OpštineSnežani Matijević i bivšem predsjedniku Opštine Ivanu Novoselu – Znaju li koje su sve zakone prekršili i koja su sve krivična djela počinili jer nisu naplatili opštinska potraživanja iz tih ugovora, niti preduzeli  sredstva prinudne naplate?

3) Predsjednici Opštine Snežani Matijević – Zašto je smijenila načelnika Direkcije za investicije PeđuObradovića, i to baš u vremenu kad se pisala i usvajala skandalozna i protivzakonita odluka da Opština Tivat oprosti 5,6miliona eura svojih prihoda zbog Vladinih eventualnih obaveza prema “Adriatic Marinasu”?

4) Predsjednici Opštine Snežani Matijević – Zašto je od javnosti i novinara dvije sedmice pokušavala da sakrije činjenicu da je smijenila g-dina Peđu Obradovića?

Na kraju, nekoliko riječi u vezi s Vašom dilemom o našim „dobrim namjerama“. Apsolutno smo sigurni, g. Popadiću, da i Vi lično – a isto tako i građani Tivta koji nas podržavaju kao i oni koji nas nimalo ne vole – znate da  sve što je činila  Tivatska Akcija i što čini –  čini radi opšteg interesa. Bez politikantstva, bez populizma i bez ulagivanja biračima, bez „trulih“ kompromisa. Dakle, dobronamjerno prema opštem interesu. Ako to znači da prema bilo kojoj instituciji  i bilo kojem pojedincu na funkciji koji radi protiv opšteg interesa budemo vrlo oštri i „nedobronamjerni“ – neka bude tako. Takve sigurno nećemo maziti niti im tepati.

Kad bi se unutar svake institucije malo više ljudi usudilo da jasno kaže „popu pop, a bobu bob“, umjesto što iz ličnog interesa i/ili straha  jedno misle, drugo govore, a treće rade – živjeli bismo u mnogo boljem društvu.

 

 

Najčitanije