30.8 C
Kotor

Slušaj online radio

TA: „Ramada partija“ da podrži dobijanje vlasničkog udjela opštine u ACG

Aerodrom Tivat

Tivatska Akcija izrazila je danas  zadovoljstvo „što je tivatski SD  – pa makar i stidljivo, i poslije dva dana čekanja na dozvolu iz „Ramade“ – saopštio da Aerodrom Tivat treba da ostane u državnom vlasništvu.“

Partija Ivana Brajovića prethodno je u saopštenju u kojem su se založili da preduzeće Aerodromi Crne Gore ostane u državnom vlasništvu i nastavi da upravlja aerodromom Tivat, obrušili na TA koja je prva na tivatskoj političkoj sceni osudila namjeru Vlade da ovdašnju vazdušnu luku izda u dugoročni zakup tsranom investitoru.

Premijer Duško Marković (DPS) je kazao da Vladi ne odgovara načelno već dogovoreni kreditni aranžman ACG sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj od 50 miliona eura za rekonstrukciju i prošpirenje aerodroma Tivat, iako EBRD za njegovo vraćanje ne traži garancije države. On je stoga najavio skoro izdavanje u zakup aerodroma Tivat investitoru zainteresovanom da finansira rekonstrukciju najprometnije crnogorske vazdušne luke.

„Pozdravljamo stav tivatskog SD-a da se Aerodrom Tivat ne smije privatizovati. A pošto se oni gnušaju stranaka-satelita i partijskog zapošljavanja, i pošto je njihova ljubav prema Aerodromu Tivat i interesima Tivta čista i bezinteresna – očekujemo  da će se pridružiti  našoj inicijativi da Opština Tivat dobije svoj udio u akcijama Aerodroma, i dati maksimalan doprinos da se to ostvari“- saopštila je TA, odbacujući optužbe SD-a da je ova lokalna stranka „marginalna“, „na začelju po broju osvojenih glasova“ i da je za TA na lokalnim izborima 2016. „dobila nekoliko desetina glasova“.

Flora Art

„Mi ove kvalifikacije nipošto ne doživljavamo kao zlonamjerne i infantilne stupidarije, jer razumijemo – s obzirom na obrazovnu strukturu funkcionera tivatskih Socijaldemokrata – da njima i najprostija aritmetika predstavlja ogroman intelektualni napor. TA je bila 4. od 12 lista na lokalnim izborima, a riječ „začelje“ znači  „posljednje mjesto u nekom redu“. Ako nam ne vjerujete – možete provjeriti u knjigama koje se zovu rječnici (vrlo obimne knjige, doduše, ali nije opasno zaviriti u njih, garantujemo).TA je dobila 544 glasa, a to nije „nekoliko“ desetina, već 54 desetine i 4 glasa. Takođe, 544 je više od 537, koliko je moćna SD dobila u Tivtu na oktobarskim izborima. Da li je uzrok naglog pada SD  od aprilskih do oktobarskih izbora bio u tome što je bila završena sezona na Aerodromu, ili zbog kakvih neispunjenih obećanja – vrag bi ga znao“- saopštila je TA pozivajući SD da se založi da lokalna uprava Tivta, shodno velikoj imovini opštine u kompleksu ovdašnjeg aerodroma, dobije vlasnički udio u preduzeću ACG.

Najčitanije