11 C
Kotor

Slušaj online radio

Taksisti 20 dana zatvora zbog odbijanja alkotesta, Australijancu zbog posjedovanja kokaina 600€

Policija CG

Taksisti 20 dana zatvora zbog odbijanja alkotesta; Australijancu zbog posjedovanja kokaina 600€


Dana 22.07.2023 godine sutkinja Jelena Stanišić je okrivljenom L.R. (1990.) državljaninu Crne Gore izrekla kaznu zatvora u trajanju od 20 dana, zato što je rano jutros u Škaljarima-Kotor, upravljao taksi vozilom i odbio da se podvrgne alkotestiranju. Uz kaznu mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od 4 mjeseca, navodi se u saopštenju Suda za prekršaje u Budvi koje potpisuje sudija Marko Đukanović.

U odvojenom postupku, državljanin Australije M.G.W (1999) kažnjen je  novčanom kaznom od 600 € zbog toga sto je kod njega u ranim jutarnjim časovima prilikom pregleda lica u lokalnoj diskoteci u Kotoru pronađena manja količina kokaina za ličnu upotrebu. Kazna je naplaćena odmah po donošenju odluke, a opojna droga je trajno oduzeta i biće predata Upravi policije na dalju nadležnost i postupanje.

Budva – Nišliji 48 dana zatvora zbog dva saobraćajna prekršaja

N.I. (1992) iz Niša, državljanin Republike Srbije oglašen je krivim i izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1.200€, jer se prethodne večeri u ulici Mediteranskoj u Budvi motociklom marke ‘Kawasaki’ nije zaustavio na znak ‘stop’ policisjkog službenika, već je nastavio dalje kretanje ka hotelu ‘Avala’. Kada je nakon kraće potjere zaustavljan, utvtđeno je da nema položen vozački ispit za upravljanje predmetnim motociklom.

Pošto okrivljeni nije imao novca da uplati predmetnu kaznu, ista je zamijenjena u kaznu zatvora u trajanju od 48 dana na čije izdržavanje je upućen odmah po donošenju rješenja.
Sutkinja Katarina Vujačić Vuksanović je osim kazne odredila da okrivljeni N.I. ne može upravljati vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od 3 mjeseca, koja zabrana stupa nakon izdržane kazne, kaže se u saopštenju Suda za prekršaje u Budvi koje potpisuje sudija Marko Đukanović.

Najčitanije