8 C
Kotor

Slušaj online radio

Teatar 303 nastavlja sa gostovanjima po sjeveru Crne Gore

Teatar 303 – Buki

Teatar 303 je dobio poziv iz Petnjice da sa svojim programom 4. jula u Centru za kulturu u 20h. otvori deseto po redu “Bihorsko kulturno ljeto”.

Ovo je ujedno drugo gostovanje Kotorske trupe u Petnjicu i samim tim je potvrđeno da je Kotorski humor svugdje dobro došo.

Svojim radom i odnosom prema pozorišnom stvaralaštvu tokom ovih 42 godine, Teatar 303 na svakom koraku opravdava povjerenje koje mu ukazuje publika širom Crne Gore.

Puno poziva za gostovanja je stiglo na adresu Teatra 303  i iz regiona, (Sinj, Split, Ohrid, Sombor, Sarajevo) ali zbog loše materijalne situacije mnoga gostovanja su dovedena pod znak pitanja. Tako je nažalost već i treće gostovanje za Sinj na tradicionalnom ” Alka festu” u jul sa komedijom “Hotel Promaja” otkazano zbog nemanja sredstava za  troškove prevoza.

Ipak svojim dugogodišnjim amaterskim djelovanjem Teatar 303 dokazuje javnosti da se sa puno volje i malo sredstava može stvarati, iako bi sve moglo biti puno lakše i kvalitetnije kad bi grad imao više  razumijevanja za pozorišni amaterizam, jer uspjeh Teatra 303 je i uspjeh grada.

Najčitanije