26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Teatar 303 – „Smijehom u srijedu“ pripremamo i festival plača…

Teatar 303

Festival smijeha ove godine zaobilazi trgove starog grada Kotora. Teatru 303 je kao dokazani promoter humora i smijeha već 39 godina u Kotoru organizovao uspješno dvije godine festivala „Smijehom u srijedu“.

Zbog političkih dešavanja u Kotoru festival “Smijehom u srijedu“ nije moguće održati ove godine pod pokroviteljstvom Opštine Kotor u okviru programa Sekretarijata za kulturu sport i društvene djelatnosti „Otvoreni kotorski trgovi.

“Teatar 303 “ je Festivalom smijeha izazivao veliko oduševljenje Kotorana, kao i gostiju , koji su besplatno mogli da uživaju u humoru regionalnih zvijezda. U periodu od mjesec dana tokom jula i avgusta, srijedom naveče smjenjivale su se zvijezde regiona i zapljuskivale talasima smijeha kotorske trgove. Uz Kotor Art ovo je bila najposjećenija manifestacija tokom ljeta i najprihvaćenija od strane širokog auditorijuma i koja je s obzirom na
duh Kotorana imala budućnost. Do sada su nastupali: Neša Bridges, Dragan Marinković Maca, The Books of Knjige, Arijana Čulina, Nikola Điričko, Zoran Kesić, kao i stand up komičari “Studija smijeha” iz Zagreba: Marina Orsag, Tin Sedlar, Tomislav Primorac, Tihomir Paravina, Miranda Lončar, Martina Ipša i Vlatka Mifka.

Ove godine od 17. jula do 7. avgusta trebalo je da nastupe : Suzana Petričević, Srđan Dinčić, Branko Đurić Đura, Peđa Bajović i Dragan Sklender Pele, ali nažalost nije imao ko da otvori
zidine staroga grada za smijeh i veselo raspoloženje.

Ostaje Kotoranima da čekaju rješavanje političke krize i usvajanje budžeta, kako bi se nastavilo normalnim životom i sa nadom da će se festival zdravog smijeha vratiti gradu, a do tada razmišljat ćemo o organizaciji festivala plača, jer Opština postoji radi građana, a ne radi partija i koalicija.

Najčitanije