16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Televizija Herceg Novi – tender za nabavku opreme

Herceg – Novi – foto Boka News

Opština Herceg Novi objavlla je tendersku dokumentaciju za otvoreni postupak javne nabavke opreme za televizijsko emitovanje i proizvodnju programa u HD rezoluciji.

Procijenjena vrijednost javne nabavke TV opreme sa uračunatim PDV-om iznosi 140.000,00 eura.

Sredstava su planirana Budžetom Opštine Herceg Novi za 2018. godinu.

Podsjetimo, Odluka o formiranju Javnog servisa radio televizije Herceg Novi donešena je još 2016. godine, ali je prethodna vlast nije sprovela.

Savjet RTV Herceg Novi jednoglasan: Televizija će znatno opteretiti budžet, treba pitati građane i struku

Savjet Javnog radio difuznog servisa Radio Televizija Herceg Novi, kao organ upravljanja lokalnog javnog emitera, odbija da učestvuje u ad hoc projektima čija realizacija se sprovodi bez jasne vizije i projektne dokumentacije, jednoglasan je zaključak sa sastanka Savjeta koji je održan protekle sedmice.

Oni su zaključili da će televizija će znatno opteretiti budžet, treba pitati građane i struku.

– Savjet JRDS RTHN iznova ukazuje na potrebu usklađivanja osnivačkog akta sa važećim zakonskim propisima u Crnoj Gori i poziva Skupštinu Opštine Herceg Novi da u dnevni red uvrsti Elaborat o formatizaciji RTHN, u skladu sa čl. 46 Odluke o organizovanju Javnog radio difuznog servira Radio Televizija Herceg Novi doo.

Elaborat o formatizaciji RTHN, shodno osnivačkom aktu, mora sadržati osnovne elemente kvantifikacije programskih sadržaja, osnovne elemente tehničkih kapaciteta i resursa, osnovne elemente kadrovske kvantifikacije, te mehanizme zaštite finansijsko egzistencijalnog minimuma JRDS RTHN – podsjetili su ranije iz Savjeta RTHN.

Najčitanije