11 C
Kotor

Slušaj online radio

Terete ih da su kuću na obali mora upisali na Kovačevićevog sina

Tivat obala – Bogišići – foto Boka News

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, načelnica Područne jedinice Uprave za nekretnine Tivat Ana Lakićević, kao i ovlašćeni zastupnik firme „Geo-arh“ Krsto Pavićević uhapšeni su juče po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je nelegalno upisala u katastar kuću u tivatskom naselju Bogišići.

Kovačević je priveden sinoć oko 20.30 sati, a prije njega je saslušana Lakićević, kojoj je određeno zadržavanje do 72 sata, dok je Pavićević pušten da se brani sa slobode.

Oni su, prema našim informacijama, osumnjičeni da su prevarom, u vlasništvo Kovačevićevog sina Danka upisali vrijednu kuću sagrađenu na morskoj obali u Tivtu.

Kovačević, Lakićević i Pavićević su, prema saznanjima Pobjede, uhapšeni po prijavi Aleksandra Saše Gazivode koji je sa Draganom Kovačevićem ušao u posao izgradnje kuće na atraktivnoj lokaciji, u blizini Porto Montenegra.

Kada je shvatio da je prevaren tražio je od Kovačevića ili da ga isplate ili da se on upiše kao vlasnik kuće sa obimom prava od jedne četvrtine.

Prijavi je prethodio postupak, koji je još u toku, pred Područnom jedinicom Uprave za nekretnine u Tivtu, koji je Gazivoda inicirao, kada je od ovog organa obaviješten da je kuća koja je sagrađena na zajedničkom placu sa Kovačevićima upisana u vlasništvo Danka Kovačevića. On je na to rješenje podnio žalbu drugostepenom organu – Ministarstvu finansija koje je poništilio tu odluku i predmet vratilo na novi postupak.

Kovačevići su, navodno, tada posegnuli za prevarom.

Kao direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević je, kako se sumnja, naložio šefici tivatske jedinice ovog državnog organa da novi zahtjev njegovog sina za upis kuće ona, mimo zakona, proslijedi centrali u Podgorici, gdje je donijeto rješenje o upisu i vraćeno u Tivat da se vlasništvo odmah uknjiži.

U čitavi posao, prema našim informacijama, bila je uključena i firma „Geo&arh“, čiji je ovlašćeni zastupnik Krsto Pavićević, a ta kompanija je, kako tvrde naši izvori, vlasništvo Mićana Kovačevića, brata Dragana Kovačevića.

Prema riječima naših izvora iz istrage, Gazivoda je uspio da sazna da je kuća opet upisana na mlađeg Kovačevića i tada je, prije oko dva mjeseca, podnio prijavu Specijalnom tužilaštvu.

U prijavi je naveo da je plac u Tivtu koji su kupili upisan na njega u vlasništvu od jedne četvrtine, a tri četvrtine na Kovačevićevog sina. Istakao je i da su on i stariji Kovačević počeli zajedno da grade kuću na tom placu i da su uložili nekoliko stotina hiljada eura, s namjerom da je prodaju za oko milion eura.

Istraga je, kako navode naši izvori, do sada došla do podataka da je Kovačević, kada je Ministarstvo finansija ukinulo prvo rješenje, dao nalog Lakićević da zahtjev njegovog sina za uknjižbu kuće pošalje direktno centrali Uprave za nekretnine u Podgorici, gdje je, iako to nije njihova nadležnost, već tivatske ekspoziture, donijeto rješenje i vraćeno u Tivat da se uvede u knjige.

Sporno rješenje u Podgorici, kako saznajemo, potpisao je Goran Tufegdžić, navodno prvi saradnik Kovačevića.

Gvozdenović je u prijavi naveo da on nije imao kontakte sa Dankom Kovačevićem, već da se o svemu dogovarao sa Draganom Kovačevićem.

Istakao je i da je Kovačević čitavu prevaru izveo koristeći poziciju i uticaj koji je imao kao direktor Uprave za nekretnine i tako upisao njihovu zajedničku nekretninu na ime sina Danka Kovačevića.

Tokom istrage, kako saznajemo, službenici Specijalnog odjeljenja iz tivatske ekspoziture Uprave za nekretnine uzeli su više od 900 predmeta.

Izvor:Pobjeda

Najčitanije