16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Teretni brod se prepolovio i potonuo, smrtno stradao najmanje jedan član posade

Foto: FleetMon

Na sidrištu luke Novorossiysk jutros je došlo do nesreće u kojoj se, zbog jakog olujnog nevremena, teretni brod prepolovio i potonuo. Nažalost, prema prvim informacijama, smrtno je stradao jedan član posade u dobi od 22 godine, a još najmanje dvije osobe životno su ugrožene.

Teretni brod Seamark, izgrađen 1981. godine, prepolovio se i potonuo na sidrištu, oko 1-1,5 nautičku milju od obale kod ruske luke Novorossiysk, potvrdio je izvor iz luke za lokalne medije.

Prema prvim informacijama, brod Seamark pod zastavom Komora, na kojemu se nalazila posada od 11 ruskih državljana, stigao je na sidrište luke Novorossiysk 15. veljače iz Istanbula, piše FleetMon. Kako navode izvori, brod je prevozio oko 3.000 tona usitnjenog mramora.

Teretni brod se prepolovio i potom potonuo, a neki ruski mediji navode da je uzrok nesreće jako nevrijeme koje je jutros pogodilo ovo područje.

Prema podacima ruske Službe spašavanja na moru, na mjesto su poslana tri spasilačka broda. Na području nesreće pronađeni su čamac i splav za spašavanje, a spasilački timovi spasili su deset članova posade. Nažalost, jedan član posade rođen 2000. godine je preminuo, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je u moru. Još najmanje dva člana posade u teškom su stanju te su životno ugroženi.

Istraga je u toku.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije