31.8 C
Kotor

Slušaj online radio

The Times: Crna Gora među najpopularnijim destinacijama za odmor u Evropi

Stoliv foto Boka News

Najčitaniji britanski dnevni list The Times sa milionskim auditorijumom, uvrstio je Crnu Goru u 25 najljepših destinacija za odmor u Evropi, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Iz NTO su rekli da se u članku koji je objavljen u online i štampanom izdanju ovog lista, Crna Gora našla među najpopularnijim destinacijama kao što su Španija, Italija, Grčka i Portugal. Navodi se da je naša zemlja jedinstvena zbog prirodnih ljepota.

“Ima Biogradsku goru – jednu od tri preostale prašume u Evropi, Skadarsko jezero – najveće jezero na Balkanu koje se proteže kroz Crnu Goru i Albaniju, kao i prelijepi kanjon rijeke Tare”, piše u članku.

U članku se dodaje da su atraktivni i primorski gradovi, uključujući živahnu Budvu i Kotor koji je okružen planinskim vrhovima.

Osim toga, u članku naslovljenom „25 mjesta u Evropi sa sjajnim plažama za bijeg od gradskih gužvi“, uz čuvena turistička odredišta kao što su Nica, Venecija, La Korunja, Lisabon, Larnaka, nalazi se i Tivat uz preporuku „Uronite u Bokokotorski zaliv”.

“Neće vam smetati nedostatak pijeska u zalivu, jer ćete uživati u pogledu na mirno plavo more i visoke planinske vrhove”, piše u članku.

Imajući u vidu uticaj britanskog dnevnog lista The Times, očekuje se da će ovi članci rezultirati unaprijeđenim imidžom Crne Gore na tržištu Velike Britanije i doprinijeti rastu interesovanja sa ovog važnog emitivnog tržišta.

Izvor:Mina

Najčitanije