20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

H. Novi – Za novčanu nadoknadu od 4.500 eura dvije osobe organizovale nedozvoljen prelaz granice, terete se za krijumčarenje ljudi

Granični prelaz Debeli brijeg foto Boka News

Službenici Sektora granične policije – Stanice policije I Herceg Novi su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, otkrili slučaj krijumčarenja ljudi i lišili slobode B.V. (43) državljanina Republike Turske zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Osim toga, krivična prijava je podnijeta i protiv S.Z. (36) iz Republike Turske zbog sumnje da je izvršila isto krivično djelo, ona je nedostupna nadležnim organima i za njom se traga.

Sumnja se da su ova dva lica u vremenskom periodu od 26. avgusta do 3. septembra, uz novčanu nadoknadu od 4.500 eura, od Aerodroma Podgorica, preko Budve i Herceg Novog dovezli jedno lice i omogućili mu da ilegalno uđe u Republiku Hrvatsku.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom je nakon saslušanja za lice B.V. donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.

Najčitanije