9 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – brojnim aktivnostima obilježava Evropsku nedjelju mobilnosti

Dan Evropske mobilnosti – radionica – foto Opština Tivat

U sklopu Evropske nedjelje mobilnosti koja se obilježava brojnim aktivnostima od 16. do 22. septembra,  od na gradskoj rivi Pine u Tivtu juče je održana radionica za popravku bicikala  gdje su članovi Triatlon kluba Kotor zainteresovanim građanima pokazivali kako da održavaju svoja bicikla.

Veliki broj građana okupio se kako bi svoje dvotočkaše popravili, ali i naučili kako da prepoznaju problem, saniraju i održavaju.

Danas, srijeda 20. septembar od 17 sati će najmlađi, uzrasta od  7-14 godina, imati priliku da se oprobaju u trci sa preprekama Mini stadium wolf race, na igralištvu u Donjoj Lastvi, u organizaciji Avanturističkog kluba K4.

Kajakši – foto Dalibor Ševaljević – FB Opština Tivat

Podsjetimo, u okviru obilježavanja Evropske nedelje mobilnosti, u ponedjeljak 18. septembra oko 20 kajakaša se se uputilo prema ostrvu Sveti Marko i uživalo u zalasku sunca i ljepoti tivatskog akvatorijuma. Aktivnost je realizovana uz podršku Adventurenegrin DOO.

Cilj ove rekreativne kajakaške ture je bio da pokaže da se mogu iskoristiti sve mogućnosti koje nam priroda pruža kako bi koristili ekološki prihvatljiva prevozna sredstva koja ne zahtijevaju fosilna goriva, a u isto vrijeme utiču na fizičko zdravlje pojedinca i okoline.

Fancy Women Bike Ride – Foto Opština Tivat

Podsjetimo, 17. septembra organizovana je ženska vožnja bicikla “Fancy Women Bike Ride” u organizaciji naše sugrađanke Maje Filip koja je, uz pomoć Opštine Tivat i Centra za kulturu, ovu aktivnost organizovala volonterski.

Manifestacija okupila pedesetak velikih i malih dama, koje su uživale u vožnji do Donje Lastve, pozdravljajući zalazak, a zatim nazad ka Pinama.

evropska-nedjelja-mobilnosti

 

Najčitanije