22.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Dejan Piper prvi stigao do krsta

Dvadesetpetogodišnji Tivćanin Dejan Piper, pobijedio je u bogojavljenskom plivanju za časni krst koje je danas priređeno u moru kod Miholjske Prevlake u Tivtu.

U plivanju je učestvovalo 55 vjernika iz Crne Gore, Srbije i Rusije, među kojima su bile i četiri pripadnice ljepšeg pola. Oni su u more ušli sa plaže na jugozapadnoj strani ostrva i zaplivali prema krstu kojeg je sa barke na pedesetak metara od obale, u more spustio otac Benedikt, iguman manastira Svetog Arhangela. Takmičenje je sa obale pratio veliki broj gledalaca.

Prvi je do krsta stigao Dejan Piper, brat četvorostrukog uzastopnog pobjednika ovog takmilčenja, vaterpoliste Boška Pipera. On je ipak, časni krst na kraju džentlmenski ustupio 16-togodišnjoj Tivćanki Anđeli Tomašević, jednoj od najmlađih učesnika plivanja.

„Velika je čast mojoj porodici i blagoslov što, sam danas ja, nakon četri godina kada je to radio moj brat, prvi stigao do časnog krsta. Nije viteštvo sa moje, već sa Anđeline strane to što je ona zaplivala za krst, zbog čega sam joj ga i predao“- kazao je Piper.

„Drago mi je što je Dejan osvojio krst i puno mu hvala što mi ga je na kraju ustušio. Ovo mi znači sve jer plivam zbog boga i svoje vjere“- istakla je Anđela Tomašević.

Manastir Miholjska Prevlaka za sve učesnike plivanja za bogojevljanskim krstom, priredio je trpezu ljubavi u ovom duhovnom centru, a iguman Benedikt, blagoslovio je vjernike i pobjedniku Dejanu Piperu i Anđeli Tomašević uručio prigodne poklone.

Izvor:S.L

Najčitanije