14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

TO Tivat – deset posto više gostiju, kreće akcija “Turistički cvijet”

Tivat – foto opština Tivat

Na tivatskoj rivijeri boravi 1.252 gosta, što je 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopšteno je iz TO Tivat.

Svi turisti su iz inostranstva. U privatnom smješaju odmara 963 a u hotelima 289 gostiju.

“Turistički cvijet” 2018.

Turistički cvijet

“Turistički cvijet” naziv je akcije koju Turistička organizacija Tivat organizuje 25. godinu za redom, organizuje. Akcija ima za cilj animiranje građana da daju svoj doprinos uređenju grada u hortikulturnom smislu, u susret ljetnjoj turističkoj sezoni.

Poseban žiri, angažovan od strane Turističke organizacije Tivat, obilazi grad u periodu od 7.maja do 1.juna u potrazi za najljepše uređenim dvorištima, balkonima, zelenim površinama ispred stambenih zgrada i poslovnih objekata, takođe ocjenjuju i najljepše stablo magnolije, kreativni detalj, a posebna nagrada dodjeljuje se za višegodišnji doprinos u hortikulturnom uređenju grada.

U okviru Dana magnolije, Turistička organizacija Tivat svake godine, na specifičan način, obilježi i dane u susret Turističkom cvijetu, a koji su istovremeno i značajni datumi u ekološkom kalendaru. Tradicionalna akcija “Turistički cvijet“ završava se svečanošću dodjele nagrada koja će biti upriličena 11.06.2018.godine na Dan bašti, a o lokaciji svecanosti ćemo javnost naknadno informisati.

Zainteresovani za učešće u akciji “Turistički cvijet“ mogu se prijaviti u prostorijama Turističke organizacije Tivat u centru grada, putem e-maila tivatravel@gmail.com ili putem telefona 032 671 – 324 najkasnije do 15. maja.

Najčitanije