32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat dobija štandove za prodaju i promociju autentičnih domaćih proizvoda

Štandovi – podržimo domaće

U susret Svjetskom danu turizma koji se obilježava svakog 27. septembra, Opština Tivat je finansirala izradu štandova i organizovala postavljanje, kako bi na njima lokalni proizvođači predstavili svoje domaćie proizvode. Štandovi će, zbog vremenskih prilika biti postavljeni 2. i 3. oktobra (petak i subota), na Trgu magnolija i Trgu od kulture.

Štandove će besplatno koristiti lokalni proizvođači i tako plasirati i promovisati svoje proizvode. Planirano je da se promocija lokalnih poljoprivrednih proizvoda, na ovaj način, održava u kontinuitetu jednom ili dva puta sedmično, u zavisnosti od interesovanja poljoprivrednih proizvođača.

Ovo je još jedna u nizu aktivnost opštinskog Sekretarijata za turizam i preduzetništvo, koja za cilj ima promociju domaćeg prozvoda i pružanje podrške proizvođačima.

Za sam dizajn štandova pobrinuo se “Brand New Tivat”.

Istim povodom Turistička organizacija Tivta će u utorak, 29. septembra, organizovati posjetu ruralnom području Gornja Lastva. Planiran je obilazak lokalnih seoskih domaćinstava i šetnja ovim krajem, ukoliko dozvole meteorološki uslovi. Više informacija na linku:

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) je 2020. godinu proglasila godinom turizma i ruralnog razvoja.

Najčitanije