15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Đurović između redova nagovijestio savez sa građanskim listama?

Đjurović

Predsjednik OO SDP Tivta i nosilac izvorne liste te partije na upravo završenim lokalnim izborima u tom gradu Aleksandar Đurović nagovijestio je juče “između redova”, da će ta stranka od koje zavisi formiranje nove politilke većine u Tivtu, najverovatnije sarađivati sa tri građanske liste koje plediraju da preuzmu vlast u Tivtu i nakon 24 godine, smijene DPS sa kormila tog grada.

“Ovi izbori u Tivtu, koji su održani u vremenu pandemije i teške polarizacije društva, donijeli su SDP jedan mandat manje, ali smo uspjeli da zadržimo naše biračko tijelo. Iza nas su četiri godine opozicionog djelovanja, a pred nama su godine teških odluka i rada na oporavku naše Opštine i naše Države.  Još jednom bih podsjetio naše sugrađane, da su naša vrata otvorena za sve dobronamjerne ljude, koji žele da nam pomognu da branimo, sačuvamo i gradimo ovaj grad.”- saopštio je danas Đurović.

Politička platforma na kojoj je SDP izašao pred Tivćane na tek završenim izborima zvala se “Odbranimo grad” i njena osnova bilo je očuvanje lokalnih resursa poput aerodroma za koji se SDP zalaže da ostene u državnim i rukama Tivta. Sa tim zalaganjima njihova platforma je “na liniji” onoga za što se zalažu tri građanske liste – Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i Goran Božović- časno i odgovorno za bolji Tivat, a koje zajedno imaju 16 mandata u novom sazivu SO Tivat i već su nagovijestile moguće formiranje nove vlasti uz sklapanje dogovora o saradnji sa SDP glas čijeg jedinog odbornika presuđuje ko će imati večinu u 32-članoj lokalnoj Skupštini. Sa druge strane, tivatski DPS koji je osvojio 11 mandata, jasno je rekao da podržava namjeru dosadašnje Vlade predvođene tom partijom, da “valorizuje” aerodrome u Tivtu i Podgorici dajući ih u dugoročni zakup stranom partneru, a ta stranka nikada na bilo koji način nije ni problematizovala kontorverzni administrativni potez katastra preko kojeg je Vlada prije nepunih godinu dana, Tivtu bez centa nadoknade oduzela i i na sebe prepisala veliku gradsku imovinu u nekeretninama na ovdašnjem aerodromu, vrijednu najmanje 50 miliona eura.

Đurovič se danas u saopštenju za javnost zahvalio svim Tivćanima što su u nedjelju masovno izašli na borališta i “što ste u tolikom broju, prije svega, ostvarili svoje Ustavom zagarantovano pravo, kao i ispunili svoju građansku obavezu.”

“Nadam se da će se praksa ovakve izlaznosti nastaviti, zato što građani moraju aktivno da učestvuju u izboru i izvršenju kako opštinske, tako i državne vlasti. To je, ponavljam, vaše pravo, dužnost i obaveza. Svim članovima, simpatizerima i ljudima koji su nam pružili podršku na ovim izborima, u ovim čudnim vremenima, želim da se zahvalim i da ih još jednom podsjetim da ćemo se kao i do sada boriti za naš grad i za građansku, slobodnu i pravednu Crnu Goru.”- naveo je Đurovič pozivajuči građane Tivta da “paroli #OstaniDoma damo dodatni smisao i značenje.”

“Slavite ili tugujte kući, sa koje god da ste strane ovog izbornog rezultata. Kao i do sada, najbitnije je da sačuvamo jedni druge i bez obzira na politička mišljenja, ostanemo složni kao građani ovoga grada i države.”- zaključio je predsjednik OO SDP Tivta.

Izvor:S.L

Najčitanije