34.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat: Godina u znaku Ćulafića i Delfina

Regata Spasić Mašera

Mihailo Ćulafić, član kik boks kluba Rebel najbolji je sportista Tivta, dok je jedriličarski klub Delfin najbolji sportski klub ovog grada za 2020. – odlučeno je u tradicionalnoj akciji „Biramo najbolje“ Radio Tivta i Sekcije sportskih novinara Tivta.

Mihailo Ćulafić je zavrijedio laskavo priznanje, jer je u 2020. imao brojne uspjehe – u Sarajevu je osvojio WAKO GRAND PRIX evropski kup u kategoriji do 86 kg, u k1 disciplini, gdje je u polufinalu savladao Merisa Oparnicu reprezentativca Bosne i Hercegoovine, dok je u finalu bio bolji od Lazara Klikovca iz Ulcinja. Zatim je na kik boks turniru King of Kings, profesionalna borba po k1 pravilima u kategoriji do 85 kg, pobijedio Radomira Mišića, predstavnika Bosne i Hercegovine.

Delfin je godinama najuspješniji crnogorski jedriličarski klub. Od šest titula državnih prvaka tivatski jedriličari su osvojili čak četiri – ove godine jedriličari Delfina su osvojili više od 100 medalja u svim klasama na crnogorskim regatama.

Na listi 10 najuspješnijih sportista su još Pavle Musić (jedriličar), Katarina Bandović (rukometašica), Aleksandar Filip (triatlonac), Vjekoslav Vučinović (košarkaš), Dušan Bulatović (stonoteniser), Ćetko Manojlović (fudbaler), Martin Čolo (rukometaš), Marko Luković (bućar) i Mia Božinović (džudistkinja).

Ćulafić-boks

Specijalna priznanja u konkurenciji klubova dobili su kik boks klub Rebel, ŽRK Tivat, RK Partizan 1949, KK Teodo, FK Arsenal, Džudo klub Montetatami, BK Palma, Ragbi klub Arsenal i Stonoteniski klub Tivat.

Posebna priznanja u individualnoj konkurenciji dobili su karatista Sava Popović, Kristina Bačić (šahistkinja), Ivan Aranitović (teniser), Momir Vicković (golfer), Martina Dujmišić (sportski ribolovac) i Nikola Golubović (jedriličar).

Priznanje za podvig godine dodjeljeno je Dejanu Miloševiću, članu Avanturističkog kluba K4, koji se bos popeo na Kilimandžaro.

Najčitanije