21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Individualni poljoprivredni proizvođači dobili nove štandove

Novi štandovi

Individualni poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Tivat od danas imaju priliku da na novim štandovima na Trgu magnolija i Trgu od kulture, prezentuju ponudu svojih proizvoda.

Danas su na tim štandovima svoju ponudu predstavili seosko gazdinstvo “Halima” sa biljnom kozmetikom i drugim proizvodima od bilja, kao i porodično gazdinstvo Vuksanović koje uzgaja razne vrste povrća i voća i proizvode od njih, odnosno članovi Pčelarskog društva Grbalj.

U sklopu Strategije razvoja turizma, a na ideju Sekretarijata za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat , zajedno sa kompanijom Brend New Tivat i TO, urađen je pilot projekat sa sloganom „Podržimo domaće“.

Cilj kampanje je podrška domaćeg i autentičnog proizvoda iz naše opštine ali i iz cijele Boke, što inače prati širu akciju Privredne komore CG sa porukom „Kupujmo domaće“.

„Ideja za ove aktivnosti je proistekla iz razgovora sa našim registrovanim poljoprivrednim proizvođačima koji ističu da je njihov najveći problem plasiranje proizvoda i usluga a ovo je prilika da se građani i gosti upoznaju sa tim produktima i da se na taj način promoviše ideja da ono što je domaće i autentično ima primat nad svim ostalim”kazao je sekretar za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat, Petar Vujović.

Izvor:S.L.

Najčitanije