20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Izgradnja cjevovoda duž Jadranske magistrale mještane suočila sa brojnim problemima…

Mještani tivatskog naselja Opatovo koje se nalazi uz Jadransku magistralu, jednoj od najprometnijih dionica puta u zemlji od Lepetana prema Tivtu, izrazili su nezadovoljstvo zbog načina na koji se izvode radovi na postavljanju cjevovoda, kojim će Herceg Novi  biti povezan na sistem Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje.

„Osim što su radovi počeli tokom ljetnje sezone kada je saobraćaj najfrekventniji, sada imamo problem zagađenja mora. Blato koje se pojavilo u kanalu u kome polažu cijevi ispumpavaju u more. Blatna mrlja je svakodnevno prisutna u ovom dijelu zaliva tako da se ne možemo ni okupati. Izuzetno nam je otežan dolazak automobilima do kuća, a na taj način i snadbijevanje, zatim problem parkiranja. Jedan od problema i to što izvođači radova nisu postavili hemijske toalete za radnike koji izvode radove, pa je i to veliki problem… Radovi napreduju izuzetno sporo, u razvijenim državama ovakvi poslovi se obavljaju  za kratko vijeme, ovdje pedesetak metara rade više sedmica…“ – kaže nam rezignirano mještanin L.A.

Inače, o problemima mještana Opatovo obaviještene su nadležne inspekcijske službe te su izvođači radova opomenuti.

Regionalni vodovod – Tivat – Herceg Novi radovi – foto Boka News

Radovi su juče počeli i prekopavanjem trase Jadranske magistrale od Seljanova prema Donjoj Lastvi, kako bi cjevovod povezali u jednu cijelinu.

Saobraćaj na ovom dijelu jadranske magistrale se reguliše semaforima na dva mjesta, na Opatovu a od juče i na Seljanovu.

Sve radove izvodi konzornicijum tri crnogorske građevinske kompanije,  a ugovoreni rok za završetak posla je kraj oktobra.

Podsjetimo, za potrebe priključenja opštine Herceg Novi na regionalni vodovodni sistem gradi se 3,2 km cjevovoda prečnika 500 mm na potezu od prekidne komore Tivat do Opatova, nakon čega će građani Herceg Novog koji žive od Svete Neđelje do Zelenike dobiti 130 sekundnih litara vode za piće iz sistema regionalnog vodovoda za Crnogorsko primorje.

Izvor:M.M.

Najčitanije