21.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – Izvjesno je da sledeća godina neće biti investiciona

Sa sastanka sa ZOCG

Na poziv predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića, tivatsku lokalnu upravu juče su posjetili generalni sekretar Zajednice opština Crne Gore, Refik Bojadžić i pomoćnik sekretara Zajednice za sistem lokalne samouprave Saša Šćekić. Sastanku upriličenom u kabinetu prisustvovali su i potpredsjednici tivatske opštine Vladimir Arsić i Goran Božović.

Predsjednik opštine Željko Komnenović upoznao je goste sa trenutnim okolnostima funkcionisanja opštine, napominjući da Opština ima velika zaduženja:

„Izvjesno je da sledeća godina neće biti investiciona, međutim posvetićemo se dobroj organizaciji rada lokalne uprave i njenih preduzeća i ustanova, na način da se građanima pruži što kvalitetnija usluga“, najavio je Komnenović i zamolio za pravnu i savjetodavnu pomoć Zajednice.

„Misija jedinica lokalne uprave jeste da obezbjedi kvalitetnu uslugu i dobre uslove za rad i život građana, na određenom prostoru. Prihvatili ste se odgovornog i teškog posla i ja lično smatram da je svaka promjena dobra sama po sebi jer donosi novu energiju i novu ideju“, kazao je Refik Bojadžić, i dodao: „Moram istaći da je dosadašnja saradnja sa Opštinom Tivat bila na veoma dobrom nivou i nadam se da ćemo tako i nastaviti“.

Potpredsjednik opštine Tivat Vladimir Arsić zahvalio je čelnicima Zajednice na načinu na koji se bore za lokalne uprave i njihove interese, učestvujući u izradi modela predloga odluka i zakonskih rješenja.

„Na nama je da pravi ljudi budu na pravim mjestima, i da se doljedno sprovode propisi u interesu grada“, naglasio je on. Arsić je takođe upitao da li Vlada pruža određenu finansijsku pomoć onim upravama koje odluče da racionalizuju broj zaposlenih u skladu sa važećim Planom optimizacije.

„U Opštini Tivat se u prethodnom periodu odvijao proces suprotan Vladinim naporima da smanji broj zaposlenih u javnoj upravi. Predstoji nam težak i odgovoran rad na oporavku lokalne uprave i njenih resursa, i u tom smislu vaša nam je podrška od značaja“, naglasio je potpredsjednik Božović.

Tivat je jedna od nekoliko pilot opština, u kojima je od januara planirana primjena novog jedinstvenog softvera, koji omogućava administriranje svih opštinskih prihoda na jednom mjestu. Ideja je da se podaci lokalne uprave direknto povežu sa bazama podataka Poreske uprave i MUP-a. Ovo je zajednički projekat Zajednice opština i UNDP-a u Crnoj Gori.

Najčitanije