30 C
Kotor

Slušaj online radio

Evropske linije za krstarenja prilagođavaju planove za nastavak plovidbe

Kruzer – Costa – Foto: Gcaptain

Evropske linije za krstarenja koje su mogle ponovno početi s radom sada su prisiljene prilagoditi svoje planove zbog novog vala COVID-19 u nekim dijelovima Evrope.

Talijanski Costa Cruises, prvi iz Carnival Corporationa koji je nastavio s radom, prisiljen je otkazati planove za pokretanje karipskih krstarenja za ovu zimu; kao i ranije najavljeno svjetsko krstarenje. Costa je također odgodio 14-dnevna krstarenja planirana za Sredozemno more na brodu Costa Diadema do travnja 2021., a otkazali su i porinuće svog najnovijeg broda, Costa Firenze, do 28. veljače 2021. godine. Trenutno imaju dva kruzera u plovidbi, Costa Deliziosa i Costa Smeralda. Costa će nastaviti pratiti situaciju s koronavirusom, kako bi odredili planove za buduća krstarenja.

AIDA Cruises su najavili da će uvesti promjene u rasporedu za AIDABlu.

Njemački TUI Cruises ima kratka krstarenja od Njemačke do Sjevernog mora, a najavili su i krstarenja oko Kanarskih otoka koja trebaju započeti u studenom.

Hapag Cruises također koriste svoje brodove za kratka krstarenja iz Njemačke, koja uključuju zaustavljanja u švedskom Göteborgu. Hapagu je također odobreno da započne krstarenje Kanarskim otocima.

MSC Cruises nastavlja krstarenja iz Italije, a 19. oktobra MSC Magnifica se vratio u službu. Ovaj brod ima desetodnevna krstarenja iz Genove.

Najčitanije