18.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – nelegalno deponovanje građevinskog otpada na privatnim parcelama

Komunalna policija Tivat

Komunalni inspektori Opštine Tivat  su tokom vikenda, na poziv gradjana da se na privatnom placu u neposrednoj blizini kružnog toka na putu ka Radovićima nalaze kamioni koji vrsše nelegalno deponovanje građevinskog otpada, izašli na lice mjesta i zatekli kamione firme ‘Cijevna komerc’  u prekršaju.

Za evidentirani  prekršaj komunalni inspektor je Sudu za prekršaje u Kotoru podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv pravnog lica doo ‘Cijevna komerc’ sa sjedištem u Podgorici i  odgovornog lica u pravnom licu, izvršnog direktora, Danila Petrovića iz Podgorice – saopšteno je danas iz Opštine Tivat.

Odlaganje zemlje i otpada foto Opština Tivat

Iz Sekretarijata za komunalni i inspekcijski nadzor apeluju na vlasnike privatnih parcela da se savjesno odnose prema svom vlasništvu i ne dozvoljavaju neodgovornim pojedincima i firmama da odlažu otpad na njihovim parcelama, jer se, prema Zakonu o zbrinjavanju otpada, zbrinjavanje vrši na lokaciji koja je za tu namjenu određena prostorno planskim dokumentom, kao i u postrojenjima ili objektima koji ispunjavaju uslove utvrđene zakonom.

U suprotnom, prema vlasnicima parcela komunalni inspektori će preduzeti upravne mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Napominju da vođenje upravnog postupka iziskuje dodatne troškove koje je u tom slučaju, dužan da snosi vlasnik parcele.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije