25 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – novi parket u salama osnovne i srednje škole

Sala-SMS-Mladost

Fiskulturna sala JU SMŠ Mladost dobila je novi parket početkom februara, dok su u toku i radovi na obnovi poda u velikoj sali JU OŠ “Drago Milović”.

Tim povodom, objekte tivatske srednje i osnovne škole danas su obišli Vlado Brguljan, direktor Direkcije za investicije u Opštini Tivat i Maja Petrović, kordinatorka za korporativne projekte u kompaniji Luštica Development, koja je donacijom značajnih sredstava pomogla realizaciju oba projekta.

Zamjenom dotrajalog poda u sali tivatske srednje škole značajno su unaprijeđeni uslovi za brojne učenike i organizacije, koji salu koriste za održavanje sportskih aktivnosti. Radove ukupne vrijednosti 28.308,00 eura izvodila je kompanija „Musculus“ doo. U ovu svrhu kompanija Luštica Development donirala je 19.200,00 eura, a preostali dio sredstava obezbjeđen je iz budžeta Opštine Tivat.

„Na zajedničku inicijativu košarkaškog kluba „Probasket“ i Opštine Tivat prijavljen je projekat kompaniji „Luštica Development“, koja nam je i ovog puta izašla u susret. Značajna ušteda je ostvarena upravo zahvaljujući „Probasketu“, koji je sa svojim mladim članovima organizovao uklanjanje i odvoz starog parketa. Taj poduhvat zahtijevao je skoro nedjelju dana volonterskog rada, što je za svaku pohvalu“ – kazao je Vlado Brguljan, direktor Direkcije za investicije.

Sala-SMS-Mladost

”Luštica Development sa zadovoljstvom pruža podršku projektima u oblasti obrazovanja i sporta, prepoznajući ih kao ključne elemente pravilnog i održivog razvoja našeg društva. Uvjereni smo, da je ulaganje u obrazovanje i sportske inicijative ključno za prosperitet i zajednički napredak, te da angažovanje mladih igra ključnu ulogu u izgradnji i jačanju zajednice. Kroz ove i slične inicijative, želimo ne samo podržati sadašnjost, već i oblikovati bolju budućnost za mlade generacije Tivta. Nastavićemo sarađivati sa lokalnim partnerima i zajednicom kako bismo postigli održive i pozitivne promjene.” – istakla je Maja Petrović, kordinatorka za korporativne projekte, Luštica Development.

Radovi na ugradnji novog poda u velikoj fiskulturnoj sali JU OŠ “Drago Milović” počeli su u subotu /3. februar/ i trajaće oko mjesec dana. Projekat se realizuje na osnovu Memoranduma koji su u decembru 2023. godine potpisali predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i Ministarstvo sporta i mladih Crne Gore, a podrazumijeva uklanjanje postojećeg poda, pripremu i postavljanje hidroizolacijskog sloja, izradu podloge, ugradnju PVC sportske podne obloge tipa Taraflaks, iscrtavanje linija terena za košarku, rukomet i odbojku, te ugradnju podnih lajsni. Izvođač radova je kompanija „Eurozox“ doo, izabrana na tenderu Ministarstva.

Ukupna vrednost ove investicije iznosi 53.433.60 eura, od čega Ministarstvo finansira 29.705.50 eura. Značajna sredstva i za ovu svrhu izdvojila je kompanija Luštica Development, 16.993.45 eura, dok je ostatak sredstava obezbjedila Opština Tivat.

Današnjoj posjeti, pored predstavnika Opštine i Luštice Development, prisustvovali su i trener KK „Probasket“ Goran Vuković, te rukovodstvo obje škole na čelu sa direktoricama Marijom Čučković Vujnović i Slavkom Mirković.

Najčitanije