24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – obilna kiša stvorila dosta problema (VIDEO)

Obilna kiša koja je tokom jutra padala U Boki Kotorskoj u Tivtu je stvorila dosta problema u saobraćaju i napajanju električnom energijom. Trenutna situacija je pod kontrolom, a padavine su oslabile.

Crnogorski elektroprenosni sistem saopštio je da je SCALAR sistem zabilježio je 8.923 udara groma od 19.00 sati sinoć do 07.00 sati jutros.

“CGES neprestano unapređuje svoju mrežu, osiguravajući njenu izdržljivost pri suočavanju sa različitim izazovima, na koje ne može uticati. Tako je bilo i sinoć, kada su CG pogodile ekstremno loše vremenske prilike, praćene obilnom kišom, jakim vjetrovima i čestim udarima groma”, navodi se u saopštenju.

Probleme u Tivtu osim obilne kiše stvorili su nesavjesni građani odlaganjem otpada u bujičinim kanalima i potocima kao i neredovno održavanje kanala od nadležnih komunalnih službi.

Od 7 do 11 sati palo je 54 litra kiše po metru kvadratnom, podaci su meteo službe Aerodroma Tivat.

U cijeloj zemlji tokom noći i jutra zabilježene su intenzivne padavine. Najveća količina kiše pala je na području glavnog grada, gdje je izmjereno 149 litara po metru kvadratnom, Cetinje sa 114 l/m2, Kolašin 103, Andrijevica 84, Berane 80, Nikšić i Rožaje 75, Bijelo Polje 58, Gusinje 48, Budva 42, Žabljak 38, Šavnik 35, Pljevlja 25, Plužine 21, Herceg Novi 14. U Ulcinju je izmjereno jedan litar kiše po metru kvadratnom.

U popodnevnim satima padavine će oslabiti, krajem dana i tokom noći u većem dijelu zemlje i prestati. Vjetar u jutarnjim satima mjestimično umjeren do pojačan, jugoistočni, u popodnevnim satima sjeverni i sjeveroistočni, umjeren do jak, krajem dana i tokom noći na udare i veoma jak.

Najčitanije