21 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat od večeras na svjetskoj karnevalskoj mapi

Tivat – Izložba i revija karnevalskih kostima – maškarada

U Tivtu večeras počinje trodnevna manifestacija u okviru prvog Međunarodnog karnevala, koji će okupiti 500 učesnika iz regiona ali i predstavnike karnevalskih gradova iz Evrope i svijeta.

Tivat time ulazi u najveću svjetsku porodicu karnevalskih gradova i postaje peti grad u Crnoj Gori koji će sa ponosom nositi epitet karnevalski.

Manifestacija počinje u 20,30 “Maškaranim balom na vodi” za inostrane karnevaliste i predstavnike diplomatskog kora, i to na “vodenoj kočiji” i katamaranu, nakon koga će biti upriličena i zabava pod maskama u plažnom baru “Movida”.

Glavni dogadjaj zakazan je za subotu u 20 sati kada će velika međunarodna karnevalska povorka proći gradom, a nakon čega je za goste Tivta organizovan muzičko-plesački program “Mantock Samba Show”, i koncert Ansambla Toć. Zvijezda večeri je Indira Forca.

Izložba i revija karnevalskih kostima

Pored karnevalskih grupa iz Crne Gore, planirano je učešće 300 inostranih karnevlista iz Italije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Albanije.

Dan kasnije biće održan i prvi Dečji karneval u Tivtu, koji će početi u 18 sati a koji će okupiti 700 djece iz vrtića i osnovnih škola.

Međunarodni karneval

Karneval organizuju NVO Maškarada Tivat, a pokrovitelji su Opština i Turistička organizacija Tivat, i brojni sponzori.

Predsjednica Opštine Tivat Snežana Matijević je formirala Organizacioni odbor karnevala čiji su članovi najviši zvaničnici opštine, Turističke organizacije, Centra za kulturu, i nevladinog udruženja Maškarada.

Prema  njenim riječima, karneval koji će biti novi brend Tivta, označiće početak već uspješne turističke sezone.

Izložba i revija karnevalskih kostima

Zahvaljujući etnuzijazmu organizatora, koji želi da novi karneval bude spoj tradiconalnog i modernog, turisti će osjetiti neverovatnu energiju i doživjeti spektal za pamćenje.

U Tivat stižu i predstavnici “Internacionalnog borda Federacije Evropskih Karnevalskih Gradova” (FECC), funkcioneri FECC Crne Gore, i predstavnik Federacije sa Arube.

Najčitanije