25 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – održan 3. Međunarodni karneval, feštovali u ritmu sambe…

U Tivtu je u subotu 10.juna održan 3. Međunarodni karneval koji je na ulice grada i gradsku rivu Pine privukao brojne  posjetioce.

Karneval u Tivtu okupio je preko 300 karnevalista iz 15 zemalja, među kojima su i karnevalske grupe iz  Brazila, Bolivije, Čilea, Arube, Italije, Njemačke, Turske, Švedske, Holandije.

Goran Božović, menadžer Festivala kazao je da je, računajući i učesnike iz Crne Gore, u karnevalskoj povorci bilo preko 500 učesnika.

„Imamo i visoke predstavnike i specijalne goste iz Federacije evropskih karnevalskih gradova. Potrudili smo se da treći karneval bude za pamćenje, da nimalo ne odstupa od kvaliteta i zadatih standarda koje smo postavili prethodnih godina. Program je bogat i raznovrstan. Pokušali smo da integrišemo više obilježja našeg grada i da to sve povežemo kroz lijepe emocije i sve ono što karneval nosi“, kazao je Božović.

Učesnici karnevala su se istakli svojom maštovitošću i originalnošću kostima, inspirisanih različitim temama i pričama. Kroz ulične parade, plesne performanse i muzičke nastupe, karneval je oživeo duh zabave i pozitivne energije.

Najčitanije