15 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat pobjednik u kategoriji “Priroda i ekoturizam” Green Destinations Story Award 2021.

Solila

Na danas održanoj ceremonija Green Destinations Story Award 2021. u okviru međunarodnog sajma turizma ITB u Berlinu, Tivat je proglašen za pobjednika u kategoriji “Priroda i ekoturizam” za priču o dobroj praksi: Restauracija prirodnih vrijednosti kroz upravljanje Posebnim rezervatom prirode “Tivatska solila”.

Drugo mjesto u ovoj kategoriji pripalo je destinaciji Kočevsko, Slovenija a treće Sabi, Karipska Holandija.

Sve destinacije sa liste Top 100 za 2020. godinu takmičile su se  za jednu od  Green Destinations nagrada, s tim što je žiri izvršio nominaciju 30 destinacija u 5 kategorija. Važni kriterijimi za odabir bili su: nivo inovativnosti, koliko su priče efikasne u rješavanju stvarnih problema u održivosti turizma i u kojoj mjeri se mogu primijeniti drugdje.

Podsjećamo da je Tivat nominovan za Green Destinations Sustainable Story Award 2021 u kategoriji “Priroda i ekoturizam”. Za ovu nagradu su aplicirali Turistička organizacija Tivat i JP “Morsko Dobro” sa primjerom dobre prakse upravljanja Posebnim rezervatom prirode “Tivatska Solila”.

Albert Salman, predsjednik Green Destinations je istakao da je cilj da destinacije putem ovih primjera dobre prakse razmjenjuju ideje koje mogu pomoći boljem razvoju turizma, kao i da ove priče služe kao inspiracija i turističkoj privredi ali takođe i turistima da posjete ove destinacije.

Najčitanije